p39.2

9800€ de 25000€

9800€ de 25000€

El qüestionari | Jordi de la Torre

16 febr., 2021 |

Un referent intel·lectual i un referent polític.

 

Això dels “referents” només serveix per acabar fent cas d’idees estúpides de gent que ha tingut altres idees (poques) no tan estúpides. La immensa majoria d’idees que pugui tenir qualsevol dels nostres “referents” no tenen cap interès i millor que no en fem cap cas.

Però perquè no es digui que no vull jugar amb els altres nens, de polític suposo que em quedaria amb l’opció òbvia: els Reis Catòlics. Trump prometia però ha acabat perdent. De totes maneres el que és especialment urgent és acabar amb socialdemòcrates com Winston Churchill o Margaret Thatcher com a referents polítics, sobretot entre la dita dreta de Catalunya.

Intel·lectual, Robin Hanson.

 

Un llibre.

 

Home, si n’haguéssim de salvar només un suposo que coneixent-nos acabaríem salvant l’Alcorà, per respecte.

 

La idea política més sobrevalorada i la més infravalorada.

 

La més sobrevalorada suposo que és la de la llei i els seus derivats com el seu “imperi” o l’estat de dret. Crec que tendim a veure’ls com la causa de moltes coses bones quan en realitat en són conseqüències.

La més infravalorada durant dècades, ho hem descobert en aquests últims mesos, ha estat la de No Saturar les UCIs dels Hospitals. Es parlava molt de llibertat, igualtat, justícia, democràcia, etc. però ha hagut d’arribar la grip aquesta dos punt zero perquè aprenguem que qualsevol idea política està supeditada al nou valor suprem de No Saturar les UCIs dels Hospitals. Així que històricament deu haver estat la idea més infravalorada, suposo, perquè no se’n parlava gaire i ha resultat ser la màxima aspiració de la política, el fi que tot ho justifica.

 

Llibertat o igualtat? 

 

Mira, qualsevol cosa menys la carraca de la “igualtat d’oportunitats, que no de resultats”. No es pot ser més repel·lent. Tampoc no sé si són conscients del desgavell de dimensions còsmiques que provocaria mirar d’acostar-se a la igualtat d’oportunitats de veritat. Però s’ha de reconèixer que és una idea útil per identificar gent perillosa. En qualsevol cas insisteixo que és un debat obsolet, de poca volada, les dues coses són petites i ridícules davant el nou valor suprem universal de No Saturar les UCIs dels Hospitals.

 

Una ciutat.

 

Nova York no.

“Si algun dia arriba la democràcia liberal ja tindrem temps de preocupar-nos de les amenaces. No ens avancem”

La pitjor amenaça per a la democràcia liberal.

 

Si algun dia arriba la democràcia liberal ja tindrem temps de preocupar-nos de les amenaces. No ens avancem.

 

Una beguda.

 

Últimament somio sovint que estic connectat per via intravenosa a una mena de suero i que ja no em cal obrir la boca per beure ni menjar.*

 

Què vols que et digui Déu, si existeix, quan arribis al cel? 

 

M’han dit que tenies alguna pregunta.

 

Com serà Catalunya l’any 2050?

 

Suposo que ocuparà més o menys el mateix espai que ara, no veig possibilitats d’expansió. Més petita tampoc no crec que es faci, em sembla que tot el que havíem de perdre ja ho hem perdut.

 

Un lema vital.

 

Però vaja, ja veurem.

 

Per què ElTribú.Cat?

 

Perquè no hi escriu gent d’esquerres, m’han dit.

 

* L’escenari del somni és sempre una casa o un hotel. Ni somiant no gosaria contribuir a saturar un Hospital.

 

Fes un pas endavant i ajuda’ns a fer realitat El Tribú. Fes-te tribunero fundador del diari fent clic aquí.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *