p39.2

9800€ de 25000€

9800€ de 25000€

El locutori #4 | Gregorio Luri

22 maig, 2021 |

Gregorio Luri | @GregorioLuri

Amistat i la filosofia

 

Fustel de Coulanges va defensar a La ciutat antiga que la filosofia requereix, com a imprescindible brou de cultiu, un entorn en què s’hagi fet present l’amistat (philía) i una certa distància respecte aquells àmbits en què la família exerceix el seu domini hegemònic.

 

La filosofía s’enfronta a la ideologia familiar en defensar que hi ha més deures que els que es contrauen amb la pàtria i la família, i més virtuts que les patrimonials; en proclamar que hi ha una dignitat que s’origina en el fet primordial de ser home i ser capaç de conviure amb iguals. És des d’aquesta igualtat des d’on és possible preguntar-se per les possibilitats d’associació que permetin una existència feliç.

 

Segons Fustel, Plató va ser el filòsof que va descriure el relat d’aquesta oposició i va intentar resoldre-la amb la creació de l’Acadèmia, on per primera vegada una societat d’amics s’imposa com a tasca comuna la recerca del saber.

 

Amb la filosofia la consciència crítica ja no es deixa modelar pels valors ancestrals. Amb ella, en definitiva, la “res pública” hauria aparegut com a alternativa a la “pàtria”.

 

En el Convit de Plató (hi podem afegir el diàleg del mateix títol de Xenofont), trobem una nova forma de la sociabilitat masculina en la qual la paraula esdevé un lloc de trobada, tant de les pròpies metamorfosi del logos com de les personals dels amics que trien democràticament de què parlar i en quin ordre fer-ho.

 

Quan Aristófanes ridiculitza en una de les seves comèdies, Les aus, els utopistes que s’imaginen la vida com la prolongació indefinida d’un convit entre amics, ens estaria mostrant com van rebre els conservadors d’Atenes aquesta nova “moda”. Però ja no era possible la marxa enrere.

 

Sigui o no certa la tesi de Fustel de Coulanges, el que és evident és que l’amistat ha tingut grans defensors entre els filòsofs. En veuren uns exemples.

 

Ciceró

 

Això és el que ens diu Ciceró al De amicitia:

 

És propi d’amics veritables reprendre i ser represos, fent el primer amb franquesa, però sense acritud, i rebent la reprensió amb paciència i sense ressentiment.

 

La pesta de l’amistat és l’adulació, l’afalac i l’excessiva condescendència. “És difícil exagerar criticant aquest vici dels homes frívols i pèrfids, que sempre tracten d’agradar amb les seves paraules, però mai diuen la veritat.

“Tindrà amics qui millor sàpiga acaronar, encara que es tracti de la fera més abominable. No tinc amics perquè cap home és digne de la meva amistat”

Schopenhauer

 

Gracián

 

Llegim a El Criticón que “qui té amics bons i veritables” suma a les seves capacitats les de tots ells: sap el que ells saben, coneix i discorre amb la seva intel·ligència col·lectiva, veu pels seus ulls, escolta per les seves orelles, actua amb las seves mans i amb els seus peus es mou per on ells van… per contra, qui no té amics, no disposa ni de mans, viu manco i camina a cegues. Quan el solitari cau, no té qui l’ajudi a aixecar-se.

 

Oliva Sabuco

 

Segons la filòsofa espanyola Oliva Sabuco (1562-1620), “dos ambaixadors romans, grans enemics, van ser enviats pel Senat a realitzar conjuntament unes gestions en un país estranger. En sortir de Roma va dir l’un: “Ja que hem d’anar junts, deixem la nostra enemistat en aquestes mates i a la tornada la recollirem.” L’altre es va mostrar d’acord i van complir la seva missió com si fossin grans amics. En retornar a Roma, van arribar a les mates on era la seva enemistat. “Què en fem, la recollim?”, va preguntar un. “No, que es quedi aquí,” va respondre l’altre.

 

Etienne de Bourvon

 

Al Tractatus de diversis materiis predicabilibus Etienne de Bourvon ens vol demostrar amb aquesta història la lleialtat d’un amic:

 

“Un filòsof àrab moribund li va preguntar al seu fill quants amics tenia. ‘Molts’, li va contestar el fill. El pare li va comentar que ell, encara que vell, tot just en tenia un i li va recomanar que posés els seus suposats amics a prova. Va aconsellar-li de trossejar una vedella a trossos petits, ficar-los dins un sac, i demanar als amics que l’amaguessin, dient-los que havia comès un delicte i que anaven a registrar casa seva. Cap dels seus amics en va acceptar. El pare va fer la prova amb el seu amic i aquest va cavar immediatament un forat per amagar el sac”.

 

La meva conclusió és que si els meus amics i jo forméssim un grup mafiós, aquesta història ens seria de gran utilitat. Però no estic gens segur que sigui incondicionalment bona i, per això, m’escandalitza una mica la moralitat d’Etienne de Bourbon, que escriu aquest llibre com un repertori d’exemples per confeccionar sermons religiosos: “De la mateixa manera Crist no abandona els seus amics en perill”, conclou.

 

Heròdot

 

No és Heròdot exactament un filòsof, però les seves històries han tingut un ampli ressò filosòfic. És el cas de la seva relació de l’amistat entre el rei Amasis d’Egipte i Polícrates, el tirà de l’illa tràcia de Samos.

 

Polícrates era un home afortunat. La seva poderosa flota dominava les rutes comercials de l’Egeu, proporcionant-li quantiosos beneficis. Era tan afortunat que el seu bon amic Amasis va començar a preocupar-se seriosament per la desmesura de la seva bona fortuna, perquè els déus són envejosos i no solen suportar la bona sort continuada de cap humà. Polícrates era tan afortunat que la seva vida, tan impròpia d’un home, acabaria cridant l’atenció dels déus. Amasis, mogut per la seva sincera amistat, va aconsellar-li que s’ocasionés a si mateix alguna desgràcia per humanitzar la seva vida.

 

Commogut pel consell del seu amic, Polícrates va buscar un objecte la pèrdua del qual hagués de lamentar molt. Va triar un esplèndid anell d’or que estava adornat amb una refulgent maragda. Es va embarcar en una nau de cinquanta rems i quan va creure estar suficientment lluny de Samos, el va tirar a la mar, tornant al seu palau al mateix temps afligit i feliç. Se sentia estranyament preocupat perquè, en conèixer la recança, va gaudir d’una nova forma de felicitat.

 

Set dies després, un pobre pescador es va presentar davant Polícrates. Volia regalar-li un enorme peix que acabava de pescar a alta mar. Polícrates ho va acceptar agraït, però els seus cuiners van trobar en les seves entranyes, en l’obrir-lo per netejar-lo, l’anell que havia volgut perdre. Quan Amasis es va assabentar d’això, va decidir posar fi a la seva amistat amb Polícrates, per així, quan finalment li arribés la terrible desgràcia que els déus acabarien llançant sobre ell, no haver de compartir, per imperatius de l’amistat, l’inevitable dolor.

 

Schopenhauer, a contracorrent

 

Schopenhauer és la nota filosòficament discordant envers l’amistat. Ell, que va ser un bon lector de Gracián, sembla estar pensant a El Criticón quan es sincera d’aquesta manera: “No hi ha res que delati menys coneixement dels assumptes humans que argüir com a prova del mèrit i la vàlua d’un ésser humà el que tingui molts amics: com si els homes lliuressin l’amistat en funció del mèrit i la vàlua! Com si no es comportessin igual que els gossos, que estimen a qui els acarona i els dóna rosegons i ja no es preocupen de res més! Tindrà amics qui millor sàpiga acaronar, encara que es tracti de la fera més abominable. No tinc amics perquè cap home és digne de la meva amistat”.

 

 

Aquests són els últims dies de la nostra campanya de micromecenatge.

Aprofiteu aquesta última oportunitat per fer-vos “tribuneros fundadors” i gaudir de tots els avantatges d’aquesta modalitat!

Comentaris

 1. Avatar fayghes ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Despite its size, the tool might be worthwhile for typical or regular users without any specialized mathematical skills. Conclusion JHS Hash Checker doesn’t have a lot to talk about, but it manages to be a handy support app, particularly for users new to Java. It works as expected and gives you the chance to verify file integrity using simple and safe algorithms. However, the application was developed by a third-party source and lacks full-fledged functions like versioning, registering and sharing signatures. https://wakelet.com/wake/uefW6f7HziuHtbIKeJ_Yi 8cee70152a fayghes
 2. Avatar cornjarr ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Susceptibility of asexual stage of Trypanosoma cruzi (Tulahuén strain) to DNA interstrain hybrids. gam-Gametes produced by crossing hybrids formed by two different T. cruzi stocks were subjected to polymerase chain reaction (PCR). The cell-free extracts were incubated with four partially complementary oligonucleotides, each corresponding to a highly variable region of the mini-exon gene and thus giving rise to different products. The https://wakelet.com/wake/IkGasBk2xuR_zsEi_sOri 8cee70152a cornjarr
 3. Avatar kafwhit ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
    […more code here, unchanged since 2005…] > When you are developing my application for debugging on your own system, each time you need to compile and run the program, open up notepad. Use Notepad for editing, and save it. Then you can run the program with each save. You are going to have to  execute notepad if you need to do this because you probably can’t do this https://facenock.com/upload/files/2022/05/f48Muvgjm1NPmZNofMQM_19_98d5927dba347ebda73fc6605fa3ac70_file.pdf 05e1106874 kafwhit
 4. Avatar maegarb ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  If you work for a company, then Evernote Integration for Confluence provides basic corporate functionality allowing you to quickly create notes for your projects and assign your colleagues to the tasks you have created. Evernote Integration for Confluence | Explore the built-in functionality and Tasks features – included in Evernote Integration for Confluence by default Presentation integration – Create notes for presentation content and record audio of the discussion Collaborative brainstorming – Discuss projects and https://talkitter.com/upload/files/2022/05/PnU5mgCaybQxCmuLSn4p_19_e266fe46cdd08b9781fe149508485a59_file.pdf 05e1106874 maegarb
 5. Avatar bertxym ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  The program is one of the best file cleaner tools on the market, and if you’re not convinced yet, check out our review of it. Download Temp_Cleaner Download Temp_Cleaner About Me Hi, my name is Sandra and I am from Germany. And yes, this is my first journal. I try to keep this blog clean, mainly because I want to keep it this way. From time to time, however, I post an image https://mxh.vvmteam.com/upload/files/2022/05/kLzAftTdVFncQZzcJmtO_19_d3ab591e2903efc29afb37151e547fc4_file.pdf 05e1106874 bertxym
 6. Avatar cultrep ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  The app is offered as a free one-time payment app but if you want to keep using the app you need to pay a monthly fee. The fee is $4.99 and it is for the lifetime license. The price is a bit high but the app does so much more than just stream live video for the company to get it for free. AmazeMapper is another mapping software. Compared to some previous apps, from the feel of it it seems as if the latest https://teelecfova.weebly.com 6add127376 cultrep
 7. Avatar annifert ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Rating:Q: How to access data via java scripting language Sorry if the answer to this is obvious, but I’ve never used scripting languages before: How can I access a data file created by a DAW, such as a.harvard extension, using java? For instance, would it be possible to access the harvard file associated with my project using javax.script.ScriptEngine? A: This https://tokelsecont.weebly.com 6add127376 annifert
 8. Avatar imbeice ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Desktop CleanTemporary Directory is a useful program for cleaning temp files. It can clean any browser or operating system.The present disclosure relates to a semiconductor device, and more particularly, to a semiconductor device having a P-type well. With the development of technology, the demands of semiconductor devices used in the electronic industry have become increased. The three basic performance parameters of a semiconductor device are: device breakdown voltage (Vdss), on-resistance (Ro), https://venutmenet.weebly.com 6add127376 imbeice
 9. Avatar maetphi ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Download HT System Administrator today from Softonic: a trusted Web hosting service. * Windows 2000/2003/XP * Apple Mac OS 8.6 or above * licensed for 2 computers, see license for additional computers * shipping worldwide Website software is a team of professionals who employ their skills and experience to create stylish, sophisticated websites. Through an online presence, business owners can communicate with their clients and improve their business. However, this can also be a threat if websites containing malware http://law.spbu.ru/aboutfaculty/teachers/teacherdetails/a7fb1dbb-e9f3-4fe9-91e9-d77a53b8312c.aspx?returnurl=https://usidmachor.weebly.com 6add127376 maetphi
 10. Avatar ulryroy ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  additional note: some recent versions of the.NET framework have a Replace() method. The documentation is here. This method was added as a language-neutral way of doing such formatting: Replace may be used to replace text and attributes of an instance of a specific type. For example, it allows a Properties class instance to be modified in place. Replacing text in an existing instance is useful to in situations where a modification needs to be made to an existing structure https://roecebestspam.weebly.com 6add127376 ulryroy
 11. Avatar reidis ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  It’s a portable application, and you can use it on the go.As the BlackBerry legacy slowly begins to fade away over the next decade, we still have some old and well loved BlackBerry handsets, like the BlackBerry Storm. But, as controversial as they might be, there are a number of modern computing devices that other companies try to imitate. The most popular of which are the iPhone by Apple and the Android OS by Google, but, as RIM (Research In Motion) https://deochecentmi.weebly.com 6add127376 reidis
 12. Avatar gefmar ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Special software is available on the Web ( and it seems the data is completely safe. A versatile and powerful stand-alone FTP manager is integrated within the mIRC chat client. Whenever the mIRC search engine is to be used, user@host is automatically substituted for the complete path, meaning that any and all directories under the user/host directory structure can be accessed very easily, assuming that the user name and the host name are known https://acwamega.weebly.com 6add127376 gefmar
 13. Avatar berglan ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Some of its features were unavailable before 2010. Moreover, if your system does not have sufficient memory, the program may hang or run slowly. Ratings Is it necessary to maintain your computer? How much hardware memory does it need? Is it time to replace it? To find out, we install a series of free professional tools in your system, including WinPatrol, WinDefender and AdwCleaner, and then make a deep scan to analyze it. Step by https://respslobterreans.weebly.com 6add127376 berglan
 14. Avatar janela ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Forex Terminal Market Update Forex terminal market update 2011-05-30 11/5/2011 NSE This is a nice straightforward app which incorporates straightforward functions that are just aimed to offer out users with basic information of the NSE. It supports simple order entry like with its counterpart, but it runs on a slow download speed (though, I am certain the app would be way better if it were updated with a better server). https://flavincomre.weebly.com 6add127376 janela
 15. Avatar fiddav ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  ============================================================== From time of first release, uuIE upgrade immediately when new version in Japan. Please remember come from NTSC (JPN area) version. Please also remember, this software is OSS (Open Source) like GNU. When I have time, read read, debug read, to make clearly of program. This is just OSS. If you want good experience of OSS, design program is important. Other Japanese OSS program which is all most same have http://clients1.google.com.cu/url?sa=t&url=https://teteloovi.weebly.com 6add127376 fiddav
 16. Avatar anthtaka ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Update: Version 1.0 Active Directory (Active Directory Admin Mode) This opens a command line box in SHELL_Windows type. Runs the specified command, then ends and will prompt the user to interact to yield results. I designed this tool to be used from an AD cmd prompt. The tool currently opens in the SHELL_Windows type. I can modify the parameters or the prompt to open the interface. This is set to look for certain secrets in the registry of system https://esfletenthel.weebly.com 6add127376 anthtaka
 17. Avatar haljar ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  This website uses cookies to improve your experience. We’ll assume you’re ok with this, but you can opt-out if you wish. Cookie settingsACCEPT Privacy & Cookies Policy Privacy Overview This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are as essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies http://www.103.kz/iframe/?id=10357093&ref=http://pustakadata.ugm.ac.id/uploads/user/2022-04-28-223127.921805slotpragmaplay.html&url=https://learfupaddnav.weebly.com 6add127376 haljar
 18. Avatar darylean ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  The ORCA software application for the Function Manager (FM) communication platform was developed by myFastRadio with the goal of bringing a single unified graphical interface for managing all the options of the FM technology that allows the communication between you and thousands of planes flying around the world. A wide range of options available for real-time monitoring of over 1000 airplanes With FM, you can receive and save not only the position report (Mode-S), but also supervisory control information (SCI https://treppimingnap.weebly.com 6add127376 darylean
 19. Avatar feazeba ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  File Recovery Utility. Recover lost photos and documents from Windows. Recovers lost photos and documents from damaged disk, memory card, USB flash drive and removable hard disks. No need to reload windows OS. Various sensitive files included (primarily: hidden files, and system files). Delete recovered photos. Safe: Protect your important and valuable data with the ability to permanently delete the recovered files. Simply overwrite, delete, or quarantine the recovered files and your recovered information is permanently deleted https://verlelodi.weebly.com 6add127376 feazeba
 20. Avatar ervicarl ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  The software is not less than a personal assistant, and it can be used for both home and office users with ease. An important point to be mentioned is that, despite its light weight and modest price, the application is packed with advanced technologies that make it an outstanding solution for locating and recovering forgotten passwords. Old Password Finder pro Key Generator – Pro 2020-05-24 Old Password Finder pro is highly recommended software and great tool for every Windows users. It designed old passwords. People forget http://scanmail.trustwave.com/?c=8510&d=4qa02KqxZJadHuhFUvy7ZCUfI_2L10yeH0EeBz7FGQ&u=https://rarisole.weebly.com 6add127376 ervicarl
 21. Avatar queebre ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Thanks for viewing the code, we are looking for help from you. CodeFx is particularly unique due to its source code being released under GPL or FOSS. Please download our samples and modify them so you can create your own applications and solution for support, The CodeFx code for Windows Server is currently under development. We are using latest Visual Studio Tools for Windows Installer. Please use this link to compile it first then pass it on to your customers so they can get it https://trucmemypo.weebly.com 6add127376 queebre
 22. Avatar peytand ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  https://axisflare.com/upload/files/2022/05/uCgVPCwjvwKisBdmXTSQ_17_894bff47990105701de246dafac32c08_file.pdf 341c3170be peytand
 23. Avatar grexilo ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  grexilo 341c3170be http://www.fuglehandel.dk/redir.php?url=https://kiubou.com/upload/files/2022/05/yJOyV7JJ5VsHX6loQ22Y_16_f55ab72db5d59c69b579ad4ac2194d2f_file.pdf
 24. Avatar elwigras ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  elwigras 341c3170be https://bfacer.s3.amazonaws.com/upload/files/2022/05/qngSi7O9wCnLAaiOpyRx_17_dee2c85801f06eda1ee5c7aaa876f324_file.pdf
 25. Avatar fabrfaru ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  fabrfaru 341c3170be https://cse.google.iq/url?sa=t&url=https://www.afroshub.com/upload/files/2022/05/xrNM1eWFxishXzGNRr6y_17_a5c0b96f1d5fdbade20fa7f6b3dde4a1_file.pdf
 26. Avatar bergjyb ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  bergjyb 341c3170be https://zohup.com/upload/files/2022/05/vc6ectwhLBY8AL8d9lQo_17_c65fd70843487d2e382d59c159f21ad7_file.pdf
 27. Avatar anokber ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  anokber 341c3170be http://clients1.google.com.ua/url?q=https://palqe.com/upload/files/2022/05/PjlEY53RcXQAHHyP18wZ_17_de9ed4f3ae2d924194a5975567291965_file.pdf
 28. Avatar uryahenl ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  uryahenl 341c3170be https://cse.google.gp/url?sa=t&url=https://www.yapi10.com.tr/upload/files/2022/05/PFznaSoMcJO8Tmg6bFlD_17_f2e2f6163e1fe9ed037bc8bb9632527b_file.pdf
 29. Avatar krisstei ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  krisstei 341c3170be https://shoujozensen.gamerch.com:443/gamerch/external_link/?url=https://evolvagenow.com/upload/files/2022/05/KkO9Kbni3sdfpq4vcOiE_17_8495d38b1ac7a12aa92338b1a6893caa_file.pdf
 30. Avatar adenaom ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  adenaom 341c3170be https://www.4x4brasil.com.br/forum/redirect-to/?redirect=https://x-streem.com/upload/files/2022/05/NCBwH5bdSJMKtV8SefyX_17_22852c443957596304741dd8ed25c1e3_file.pdf
 31. Avatar fillatho ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  fillatho 341c3170be http://modernconquest.com/linkto.php?url=https://xn--wo-6ja.com/upload/files/2022/05/IKCfgUbCHbwENteaFdhI_17_5dc0bc88b108a86f7f016105ac98c47e_file.pdf
 32. Avatar gerzera ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  gerzera 807794c184 https://www.vergrootpositiviteit.nl/profile/ferrandcreightcreight/profile
 33. Avatar narbirt ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  narbirt 807794c184 https://www.muzehair.com/profile/Lot-Wizard-3264bit-April2022/profile
 34. Avatar janpelh ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  janpelh 807794c184 https://images.google.lt/url?q=https://www.routedelsol.com/profile/mansellhaydonyasminah/profile
 35. Avatar meligia ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  meligia 807794c184 https://www.1andyash.com/profile/CloudSource-Radio-Crack-MacWin/profile
 36. Avatar vestzeb ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  vestzeb 807794c184 https://en.gatamelata.es/profile/Game-Backup-Monitor-Free-Download-April2022/profile
 37. Avatar narclar ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  narclar 807794c184 https://www.tqf.org.tw/tw/goto_url.php?url=https://www.aladdasi.com/profile/CutMaster2D-Pro-Crack-For-PC-Latest/profile
 38. Avatar marvyns ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  marvyns 807794c184 https://cse.google.to/url?sa=t&url=https://www.marchiorettifinance.com/profile/tareefmalvirntareef/profile
 39. Avatar emmewal ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  emmewal 807794c184 https://cse.google.com.hk/url?q=https://www.instachew.com/profile/randinavaleenacrystal/profile
 40. Avatar liftreat ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  liftreat 807794c184 http://www.geologues-prospecteurs.fr/annuaire2/add-hit.php?link=https://www.rezelli.com/profile/All2DVD-Crack-With-Product-Key/profile
 41. Avatar blannil ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  blannil 807794c184 https://www.modaliani.ru/bitrix/redirect.php?event1=&event2=&event3=&goto=https://www.chocolatedirectboutique.com/profile/leoradcarylldeerdrah/profile
 42. Avatar sanmor ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  sanmor 7bd55e62be https://www.evangelion.co.nz/profile/mahlahqueanbeyan/profile
 43. Avatar marihear ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  marihear 7bd55e62be https://www.playivion.com/profile/Kambakkht-Ishq-Full-Movie-Download-Filmywap-Hindis-FREE/profile
 44. Avatar follsyb ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  follsyb 7bd55e62be https://www.inaap.org/profile/download-full-version-neo-geo-rom-set-1-archives/profile
 45. Avatar ammecal ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  ammecal 7bd55e62be https://www.wos-ce.com/profile/Kelebegin-Ruyasi-Tek-Parca-720p-14-INSTALL/profile
 46. Avatar lintapa ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  lintapa 7bd55e62be https://www.ensinabrasil.org.br/profile/casondriahgraeme/profile
 47. Avatar octhald ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  octhald 7bd55e62be https://www.everythingnct.com/profile/gabelahgabelahyilyne/profile
 48. Avatar octorf ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  octorf 7bd55e62be https://www.lockedonlads.com/profile/Golmaal-1979-Hindi-Movie-Download-REPACK/profile
 49. Avatar rudonak ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  rudonak 353a2c1c90 https://melaninterest.com/pin/xforce-keygen-autocad-2015-32-bit-download-updated-2022/
 50. Avatar rourmad ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  rourmad 353a2c1c90 https://taholetlapar.wixsite.com/sportanofigh/post/microsoft-windows-7-sp1-64-bit-swedish-augusti-2011-utorrent-latest-2022
 51. Avatar revbely ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  revbely 353a2c1c90 https://evunsperalan.wixsite.com/travercruscon/post/medeil-pharmacy-management-system-1-0-crack-jyskarm
 52. Avatar scoyua ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  scoyua 353a2c1c90 https://www.yogafacespa.com/profile/Identity-Full-Movie-In-Tamil-Dubbed-Download-2022-New/profile
 53. Avatar xanren ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  xanren 353a2c1c90 https://wakelet.com/wake/RSAjzEDWzYMoUskyfWPJi
 54. Avatar valing ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  valing 353a2c1c90 https://ar.specialeducationalneedsworld.com/profile/quigleaquigleazevack/profile
 55. Avatar phelyam ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  phelyam 353a2c1c90 https://www.cakeresume.com/portfolios/chanakya-niti-book-in-gujarati-pdf-free-download
 56. Avatar bladble ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  bladble 353a2c1c90 https://plasfitotatusti.wixsite.com/cantetaxcho/post/real-player-plus-ativado-serial-key-keygenl-afrjarr
 57. Avatar zandmade ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  zandmade 353a2c1c90 https://wakelet.com/wake/YTIXEp0WG237pHNX0KfIZ
 58. Avatar marcwenz ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  marcwenz 353a2c1c90 https://sievifakohindnewra.wixsite.com/uanavmesubs/post/cewe-klimex-sampe-pipis-7-kali-rar
 59. Avatar esmuld ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  esmuld 353a2c1c90 https://www.affirmingfaith.org/profile/Thor-1080p-Dual-Audio-Download-santvayl/profile
 60. Avatar geoidab ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  geoidab 353a2c1c90 https://thetreipleaccopa.wixsite.com/paiderilang/post/50-nijansi-sive-2-dio-download-rar-2022
 61. Avatar quynwyl ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  quynwyl 353a2c1c90 https://ko-fi.com/post/Revoice-Pro-Download-Crack-For-22-wardard-M4M5CP38Y
 62. Avatar pammeng ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  pammeng 353a2c1c90 https://www.villajoias.com.br/profile/Eml-Viewer-Pro-60-Crack-Path-Keygen/profile
 63. Avatar thirbyrt ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  thirbyrt 353a2c1c90 https://www.thebr8eak.com/profile/darlinawemilatwemilat/profile
 64. Avatar jenirai ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  jenirai 353a2c1c90 https://melaninterest.com/pin/cartea-lui-dzyan-pdf-download-idaami/
 65. Avatar marcla ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  marcla 353a2c1c90 https://spanonovcaledoraca.wixsite.com/uscaldistgon/post/mirc-v7-19-zhacket-keygen-2022
 66. Avatar anglhamm ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  anglhamm 353a2c1c90 https://www.joellemickelson.com/profile/shaneecahhartwyg/profile
 67. Avatar welwonn ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  welwonn 353a2c1c90 https://katelinxhn.wixsite.com/lacktawdxitos/post/stellar-phoenix-mailbox-exchange-desktop-4-0-serial
 68. Avatar branros ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  branros 353a2c1c90 https://hyesmugbeconc.wixsite.com/ranorinrals/post/project-igi-1-game-free-download-for-pc-full-version
 69. Avatar randfat ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  randfat 353a2c1c90 https://ko-fi.com/post/April-Hunter-Pictures-rar-Latest-L3L8CPMZT
 70. Avatar haleade ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  haleade 353a2c1c90 https://www.hyla-audio.com/profile/jaydensalanesalane/profile
 71. Avatar ermwend ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  ermwend 353a2c1c90 https://checkwanthyddiera.wixsite.com/walktexsire/post/evermotion-archmodels-vol-90-torrent-34-march-2022
 72. Avatar tamshola ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  tamshola 353a2c1c90 https://www.misfitbyd.com/profile/Volcano-1997-Full-Movie-In-Hindi-Download-passeffo/profile
 73. Avatar jancatr ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  jancatr 353a2c1c90 https://golddotolnireper.wixsite.com/nighhowatzemb/post/video-violacion-ingrid-betancourt-tamyhana
 74. Avatar friber ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  friber 353a2c1c90 https://melaninterest.com/pin/word-magic-translator-professional-plus-6-3-keygen-download/
 75. Avatar gregeve ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  gregeve 002eecfc5e https://www.studyflee.com/profile/trystyannajanynah/profile
 76. Avatar deakesh ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  deakesh 002eecfc5e https://melaninterest.com/pin/qlikview-11-crack-license-key-2022/
 77. Avatar haytbasq ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  haytbasq 002eecfc5e https://www.guilded.gg//overview/news/4lGMpLxy
 78. Avatar benora ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  benora 002eecfc5e https://www.guilded.gg/afetpocogs-Thunder/overview/news/9yWmPq4l
 79. Avatar elisnin ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  elisnin 002eecfc5e https://www.siqclothing.com/profile/ignatiapearsson/profile
 80. Avatar youcana ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  youcana 002eecfc5e https://www.barracksrow.org/profile/Jan-Kott-Shakespeare-Our-Contemporary-Pdf-Free-Final-2022/profile
 81. Avatar shaslill ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  shaslill 002eecfc5e https://www.realtpaper.ie/profile/aleighellanoravalmiki/profile
 82. Avatar aileaube ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  aileaube 002eecfc5e https://wakelet.com/wake/uSn-oGoDAMBQdElztJ7ng
 83. Avatar paplate ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  paplate 002eecfc5e https://www.isabelsreadingcorner.com/profile/Kertas-Kerja-Program-Sukarelawan-Kebajikan/profile
 84. Avatar makfio ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  makfio fc663c373e https://linkvalcoibraccess.wixsite.com/pactgasconste/post/make-for-jedit-crack-torrent-latest-2022
 85. Avatar vishana ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  vishana fc663c373e https://www.infinitevisionart.com/profile/kaelaniahblaire/profile
 86. Avatar umbineke ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  umbineke fc663c373e https://docs.google.com/viewerng/viewer?url=midiario.com.mx/upload/files/2022/05/J88YHBnQTHjtsFaqdfu9_13_ef95f92d31debe4dd2d10c839134db76_file.pdf
 87. Avatar amaman ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  amaman 244d8e59c3 https://public.flourish.studio/story/1533597/
 88. Avatar harykarm ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  harykarm 244d8e59c3 https://wakelet.com/wake/MBdICmqCwlLAIObfK92Gz
 89. Avatar darrval ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  darrval 244d8e59c3 https://wakelet.com/wake/C0SUBaWgmXh2fXPcSzjbS
 90. Avatar balwavi ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  balwavi 244d8e59c3 https://opheliades2.wixsite.com/mentlasunru/post/apng-optimizer-crack-free-download-latest-2022
 91. Avatar zalmxan ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  zalmxan 244d8e59c3 https://wakelet.com/wake/o5xOfyinryLXLbR5Kz11Y
 92. Avatar elisnaa ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  elisnaa 244d8e59c3 https://orhvz4york.wixsite.com/quimilroju/post/miditran
 93. Avatar narrleti ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  narrleti 244d8e59c3 https://www.paintingwithjane.com/profile/kenleycarleighjadena/profile
 94. Avatar peigil ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  peigil 244d8e59c3 https://wakelet.com/wake/QEbsb0pwVoHyuNzkMrIFH
 95. Avatar rahpai ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  rahpai f1579aacf4 https://public.flourish.studio/story/1502421/
 96. Avatar quadnat ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  quadnat f1579aacf4 https://seesaawiki.jp/subhytelsro/d/Image%20Search%20Downloader%20%20Free%20Registration%20Code%20Free%20For%20PC%20%28Final%202022%29
 97. Avatar elaily ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  elaily 5052189a2a https://wakelet.com/wake/ysOweBnB8L2fGYoaXIj-J
 98. Avatar shipei ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  shipei 5052189a2a https://www.guilded.gg/relkelinpas-Grizzlies/overview/news/D6K9nMjR
 99. Avatar lionyoor ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  lionyoor 5052189a2a https://wakelet.com/wake/Mfi0J8_vXf39U4a-hHr4G
 100. Avatar queejai ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  queejai 5052189a2a https://public.flourish.studio/story/1427606/
 101. Avatar ilefara ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  ilefara 5052189a2a https://wakelet.com/wake/VDwzFagyTw4kRZHTGqiWX
 102. Avatar ilefara ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  ilefara 5052189a2a https://wakelet.com/wake/VDwzFagyTw4kRZHTGqiWX
 103. Avatar helyyamy ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  helyyamy 5052189a2a https://wakelet.com/wake/9urYVIPje3s97g_uGv3cU
 104. Avatar wassherb ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  wassherb 5052189a2a https://wakelet.com/wake/EtqVPNnkh4RUTC9hfsJu3
 105. Avatar blanfali ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  blanfali 5052189a2a https://wakelet.com/wake/pxvVfu-4ZUl57KNIhFlYT
 106. Avatar makapau ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  makapau 5052189a2a https://www.guilded.gg/bronimrenwas-Division/overview/news/9yW4D5BR
 107. Avatar leocala ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  leocala 5052189a2a https://wakelet.com/wake/hTCWla9iXWeq7b2ULPMKz
 108. Avatar affwaun ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  affwaun 5052189a2a http://psychexdi.yolasite.com/resources/Ushtrime-Te-Zgjidhura-Matematika-E-Avancuar-10-Pegi39.pdf
 109. Avatar gersin ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  gersin 5052189a2a https://wakelet.com/wake/Mj3W3dRw-XXii3Y-MChBp
 110. Avatar yasfab ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  yasfab 5052189a2a https://wakelet.com/wake/Wp1qTm97tuzlkue2Z72Pp
 111. Avatar elmran ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  elmran 5052189a2a https://public.flourish.studio/story/1398224/
 112. Avatar inceanni ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  inceanni 5052189a2a https://public.flourish.studio/story/1419547/
 113. Avatar vinrea ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  vinrea 5052189a2a https://wakelet.com/wake/-i9njRwLbJg8aoWN07AD5
 114. Avatar exiles ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  exiles 5052189a2a https://www.guilded.gg/suppzagmovins-Tower/overview/news/2lMZEeB6
 115. Avatar alfolym ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  alfolym 5052189a2a https://wakelet.com/wake/h3Af4kkiPnVhhbZ4KgMqp
 116. Avatar scordea ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  scordea 5052189a2a https://public.flourish.studio/story/1372537/
 117. Avatar arddari ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  arddari 5052189a2a https://wakelet.com/wake/hzsSZbe2-HNwzeQk_hFSP
 118. Avatar hasgero ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  hasgero 5052189a2a https://wakelet.com/wake/FCrxnO76VdjqDEBASMtWG
 119. Avatar hedmaiz ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  hedmaiz 5052189a2a http://ovecit.yolasite.com/resources/ben-johnson-malayalam-movie-free-download.pdf
 120. Avatar caellau ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  caellau 5052189a2a https://wakelet.com/wake/ald8-dYPcuybLmTSWa1AH
 121. Avatar meegwal ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  meegwal 5052189a2a http://ilbounbi.yolasite.com/resources/Quickeye-Speed-Reading-Software-Crack.pdf
 122. Avatar gerber ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  gerber 5052189a2a https://wakelet.com/wake/7gGLCU_L3HC8lrev1ZdZf
 123. Avatar vernzal ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  vernzal f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/DzS4FGos7Vl7c3xJVPXRH
 124. Avatar kacmike ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  kacmike f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/vbW1olDVyfITP4HrqJUBq
 125. Avatar wylpad ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  wylpad f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/6fd0oDQygST91Uj6GRKnX
 126. Avatar wilmarl ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  wilmarl f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/rsTv0mI1ztrnLGQgDBZkK
 127. Avatar eliapers ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  eliapers f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/hDQglbMfw4by5qvohHj3F
 128. Avatar sharwany ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  sharwany f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/NHAB0X9Porz1b3IX-84Zp
 129. Avatar vladnik ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  vladnik f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/nTPj4t-w_g4Et5pzdQxu9
 130. Avatar elldenz ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  elldenz f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/EvDrfPRxtx9TtX4tO4LcV
 131. Avatar halpemb ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  halpemb f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/tU3rJPJxnsolvZBgThMg_
 132. Avatar ursoyah ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  ursoyah f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/AA84p_Wi4sZRbF9WGUOfQ
 133. Avatar chiwah ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  chiwah f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/TH86gQJ2dTp-1h88taq1a
 134. Avatar haidefro ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  haidefro f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/kavRASCAuI4ORJkOol_53
 135. Avatar padmign ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  padmign f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/T6KmpwXRknjUT1gmO1nWG
 136. Avatar wyngina ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  wyngina f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/aJxvvsNADC9DomnMv-jq6
 137. Avatar whisan ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  whisan f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/foRNBeUEEh6RTYJ0rTmOB
 138. Avatar clawall ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  clawall f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/R959mw3-Po3tdrRVbHwI9
 139. Avatar exiswet ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  exiswet f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/kYmGXKlXuUKur_zJ_PYlw
 140. Avatar valejes ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  valejes f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/H9U8VQUfaNFAqQjZMiZA7
 141. Avatar cassbelv ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  cassbelv f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/dXeOBl4659B38H5Wi0ZbO
 142. Avatar glorwak ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  glorwak 00291a3f2f https://trello.com/c/k0sxADW8/60-instagram-password-hack-app-v-3017-free-2022-apk-full-version-keygen
 143. Avatar rysbev ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  rysbev 00291a3f2f https://trello.com/c/3LR6AmWp/124-download-instahack-instagram-password-growth-hacking-tools-v-4015-pc-x64-full-version-serial-key
 144. Avatar warrwen ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  warrwen f6d93bb6f1 https://coub.com/stories/4793223-op-ep-581-fo-free-latest-download-nulled-iso-windows-32bit
 145. Avatar quirhe ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  quirhe f6d93bb6f1 https://coub.com/stories/4789658-drama-raina-telgemeier-ebook-download-rar-full-epub
 146. Avatar sofsha ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  sofsha f6d93bb6f1 https://coub.com/stories/4848674-gumroad-complete-pack-100-tileable-displacement-alpha-patterns-license-torrent-full-nulled-windows
 147. Avatar holyil ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  holyil f6d93bb6f1 https://coub.com/stories/4876191-zip-kill-a-mockingbird-workbook-answers-book-full-edition-mobi-torrent
 148. Avatar fyndes ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  fyndes f6d93bb6f1 https://coub.com/stories/5036989-torrent-surrexit-christus-taize-17l-rar-ebook-mobi-free
 149. Avatar tallaza ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  tallaza f6d93bb6f1 https://www.guilded.gg/moakotempbels-Cantina/overview/news/Jla44JqR
 150. Avatar vynwynn ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  vynwynn fe9c53e484 https://wakelet.com/wake/UPljBH7vhtomDFDFaL_Kf
 151. Avatar janvoly ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  janvoly fe9c53e484 https://coub.com/stories/4949383-descargar-ul-gratuita-2022
 152. Avatar sargit ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  sargit fe9c53e484 https://coub.com/stories/4904222-descargar-coloring-game-2-gratuita
 153. Avatar lindreli ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  lindreli fe9c53e484 https://public.flourish.studio/story/1312416/
 154. Avatar orrjus ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  orrjus fe9c53e484 https://trello.com/c/pLBpyasY/104-robot-wants-it-all-versi%C3%B3n-pirateada
 155. Avatar wanevale ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  wanevale fe9c53e484 https://coub.com/stories/4941342-descargar-flawless-abbey-gratuita
 156. Avatar valthor ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  valthor fe9c53e484 https://coub.com/stories/4944634-universe-prison-version-pirateada-2021
 157. Avatar ravogild ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  ravogild fe9c53e484 https://coub.com/stories/4950391-descargar-lithium-city-version-completa-gratuita-2022
 158. Avatar dekokris ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  dekokris baf94a4655 https://coub.com/stories/4911402-little-briar-rose-gratuita
 159. Avatar carrsali ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  carrsali baf94a4655 https://coub.com/stories/4942173-descargar-trial-of-two-gratuita
 160. Avatar ivaneog ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  ivaneog baf94a4655 https://trello.com/c/VwGRWMdt/47-destroy-the-shogun-versi%C3%B3n-completa-2021
 161. Avatar janchav ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  janchav baf94a4655 https://trello.com/c/trFgvxJB/50-descargar-demonheart-versi%C3%B3n-completa-gratuita
 162. Avatar zaverne ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  zaverne baf94a4655 https://www.guilded.gg/weilapebers-Lightning/overview/news/Gl5wAzJy
 163. Avatar laralau ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  laralau baf94a4655 https://www.guilded.gg/enlebgelis-Platoon/overview/news/jyPMZYgR
 164. Avatar lealan ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  lealan baf94a4655 https://trello.com/c/et1kTz0l/59-simpleplanes-vr-gratuita
 165. Avatar leofros ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  leofros baf94a4655 https://trello.com/c/umxOFtgI/48-descargar-war-tank-combat-gratuita-2021
 166. Avatar uthder ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  uthder baf94a4655 https://trello.com/c/bX6f7Jf5/49-heroes-of-the-multiverse-gratuita
 167. Avatar wengir ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  wengir baf94a4655 https://trello.com/c/gqQ8i6Sr/57-void-monsters-2-the-blight-versi%C3%B3n-completa
 168. Avatar vivsoo ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  vivsoo baf94a4655 https://www.guilded.gg/hurtaseros-Bombers/overview/news/dlv9r2GR
 169. Avatar janiamb ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  janiamb baf94a4655 https://coub.com/stories/4943276-descargar-homeworld-3-version-completa
 170. Avatar phylbene ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  phylbene baf94a4655 https://coub.com/stories/4956505-descargar-huniecam-studio-version-completa-gratuita-2021
 171. Avatar seandem ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  seandem baf94a4655 https://www.guilded.gg/alperromes-Pioneers/overview/news/QlL1eYe6
 172. Avatar odelurit ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  odelurit baf94a4655 https://www.guilded.gg/headcolimuds-Rebels/overview/news/x6gJLWdl
 173. Avatar aleedarl ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  aleedarl baf94a4655 https://www.guilded.gg/nbusaridfes-Spartans/overview/news/JRN9Nzmy
 174. Avatar olwant ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  olwant baf94a4655 https://coub.com/stories/4933919-u0422-u0440-u0438-u0434-u0435-u0432-u044f-u0442-u044b-u0435-u0437-u0435-u043c-u043b-u0438-u0421
 175. Avatar olwant ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  olwant baf94a4655 https://coub.com/stories/4933919-u0422-u0440-u0438-u0434-u0435-u0432-u044f-u0442-u044b-u0435-u0437-u0435-u043c-u043b-u0438-u0421
 176. Avatar cayrand ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  cayrand baf94a4655 https://www.guilded.gg/debtfijackras-Monarchs/overview/news/bR9oVVb6
 177. Avatar taggwar ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  taggwar baf94a4655 https://coub.com/stories/4931725-descargar-vaporwave-drift-version-completa
 178. Avatar vaifent ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  vaifent baf94a4655 https://coub.com/stories/4944065-monsters-per-second-version-pirateada
 179. Avatar manlwend ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  manlwend baf94a4655 https://coub.com/stories/4956747-descargar-ole-card-game-version-pirateada
 180. Avatar tatspl ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  tatspl baf94a4655 https://coub.com/stories/4948729-the-royal-game-of-ur-3d-version-completa-2021
 181. Avatar verapau ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  verapau baf94a4655 https://trello.com/c/NVG3v7IH/46-descargar-nevedomo-versi%C3%B3n-completa-gratuita-2021
 182. Avatar barcur ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  barcur baf94a4655 https://trello.com/c/PA3lRgk5/46-descargar-level-up-versi%C3%B3n-pirateada-2022
 183. Avatar promgas ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  promgas baf94a4655 https://marketplace.visualstudio.com/items?itemName=urlatuhi.Descargar-Tobari-2–Dream-Ocean-gratuita-2022
 184. Avatar nekwren ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  nekwren baf94a4655 https://trello.com/c/q35KW738/115-bikini-alert-versi%C3%B3n-completa-gratuita-2022
 185. Avatar naihar ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  naihar baf94a4655 https://coub.com/stories/4951218-descargar-dantes-bullet-inferno-version-completa
 186. Avatar erasbiby ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  erasbiby baf94a4655 https://trello.com/c/CLsiSOwf/95-squarehead-versi%C3%B3n-completa-gratuita-2021
 187. Avatar aidweth ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  aidweth a60238a8ce https://coub.com/stories/4895826-in-the-space-escape-room-2019
 188. Avatar zhudeer ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  zhudeer a60238a8ce https://coub.com/stories/4879337-babycar-driver
 189. Avatar yelluric ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  yelluric a60238a8ce https://coub.com/stories/4879379-3d-hardcore-cube-2-2020
 190. Avatar brewil ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  brewil a60238a8ce https://coub.com/stories/4886284-ul-2019
 191. Avatar quenhil ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  quenhil a60238a8ce https://coub.com/stories/4879289-super-drink-bros-2019
 192. Avatar trevthor ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  trevthor a60238a8ce https://coub.com/stories/4877160-sketch-crawler-2022
 193. Avatar kafejan ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  kafejan 858dd91f15 https://marketplace.visualstudio.com/items?itemName=siccece-wo.Downloadvamaathinclientdrivers-cutreyg

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.