p39.2

9800€ de 25000€

9800€ de 25000€

De riders, lleis i bones intencions | Guillem València

8 juny, 2021 |

Guillem València | @valenciaguillem

Diu la màxima aristotèlica que la llei és ordre, i la mala llei incita el mal ordre. Fa uns quants anys que la política espanyola i catalana segueixen fil per randa aital màxima, possiblement fruit de la incongruència de les majories parlamentàries que sustenten el govern a Espanya i Catalunya (malgrat que servidor és de l’opinió que també hi juga un paper que la política s’hagi reduït a un joc d’autoconsum per repartir, sempre enfora, el cost de la incompetència dels mateixos governants).

 

L’últim fruit del mal govern a Espanya és l’obsessió fatal de la Sra. Díaz, Ministra de Treball: la Llei Rider (malanomenada “nova”, malgrat incideix en els pitjors vicis que arrossega el marc laboral espanyol des del franquisme). La hiperactivitat efectista –motorització normativa, en llenguatge Schmittià- del Ministeri que dirigeix la Sra. Díaz (però també de la resta del seu Govern i del legislador) i que ens ha dut fins aquí, no per habitual és menys nociva. Ja ho deia Tacitus als seus Annals: corruptissima republica, plurimæ leges.

 

La Llei Rider, de fet, és un Reial Decret -el 9/2021- d’un sol article que amb prou feines ocupa mitja pàgina. En una mena d’expiació preventiva, però, el Ministeri de Treball ha vestit el Reial Decret amb un preàmbul de ni més ni menys cinc pàgines i mitja; una proporció realment extrema entre palla i contingut, m’atreviria a dir que de rècord.

 

Però encara que es vesteixi de seda, la mona, mona es queda. Les modificacions que aquesta Llei aplica a l’Estatut dels Treballadors són exemple de mala llei per principi, per la forma i pel fons. Per principi, perquè la Llei s’ha debatut i redactat d’esquena al sector que regula. Ni l’associació empresarial majoritària al sector, ni cap agrupació representativa de repartidors més enllà d’una minoria sorollosa i polititzada, han estat convidats a la taula de negociació.

 

És una mala llei, també, per la forma: quin sentit té que una reforma exprés de l’Estatut dels Treballadors tramitada per Reial Decret per ser “d’extrema i urgent necessitat” (amb tot el que això comporta), entri en vigor a l’agost, tres mesos després de la seva aprovació?

 

Sobretot, però, és una mala llei pel fons: el gran hit de la Llei Rider és la introducció a l’Estatut dels Treballadors d’una presumpció de laboralitat que, de fet, ja existia des de la Sentència del Tribunal Suprem de 25 de setembre de 2020. Dit en altres paraules: a l’Estatut dels Treballadors, abans de la reforma de la Llei Rider, ja s’hi deia -i no hi havia gaire espai per dubtes- que una prestació de serveis dins de l’àmbit d’una empresa es presumeix com a laboral.

 

La Llei Rider afegeix, més enllà d’aquesta presumpció de laboralitat general (per dir-li d’alguna manera), una altra d’específica: es considerarà que té una relació laboral qui faci de repartidor de productes de consum o mercaderies a través d’una plataforma digital. Aquesta presumpció específica requereix, però, bastants més requisits per presumir l’existència d’una relació laboral que no pas la presumpció general, de manera que al fals autònom que vulgui demostrar que és un treballador li serà més difícil fer-ho si s’empara en la nova presumpció de la Llei Rider. 

“Els riscos de les bones (i ignorants) intencions de la Sra. Díaz no els assumeix ella. No en va el 91% dels repartidors es mostren preocupats per l’impacte de la Llei Rider en els seus ingressos, i el 79% d’ells creuen que perdran la feina”

Recordem, tanmateix, que la Llei Rider no exclou la prova en contra que pugui aportar l’empresari que cregui que la relació no és laboral: si la plataforma digital insisteix que el repartidor és autònom, s’haurà d’anar a judici perquè sigui un jutge qui ho decideixi – com ja passava, de fet, abans de la Llei Rider.

 

La pregunta que hom es fa és, doncs, quin és el sentit d’una normativa que busca -assumim- reduir la conflictivitat judicial al sector però, per contra, fa encara més difícil pels repartidors demostrar que tenen una relació laboral, sense resoldre cap de les qüestions jurídiques de fons? La resposta, a parer meu, és clara: en cap moment hi ha hagut voluntat de resoldre cap d’aquestes qüestions.

 

Demostració d’això és que, malgrat que els experts en la matèria ja van avisar d’aquestes qüestions des de l’inici de les negociacions, la Ministra de Treball ha construït el debat al voltant de la Llei Rider no en la seva efectivitat, sinó en termes de la seva “bondat”. És una bona llei, diu la Sra. Díaz, perquè és una llei “empàtica”, amb bones intencions, que protegirà els ara indefensos repartidors. El -greu, gravíssim- problema rau en el fet que els riscos de les bones (i ignorants) intencions de la Sra. Díaz no els assumeix ella, sinó qui justament ni tan sols ha pogut participar en la redacció de la Llei; la Llei que ara, potser, els expulsa del mercat laboral. No en va el 91% dels repartidors es mostren preocupats per l’impacte de la Llei Rider en els seus ingressos, i el 79% d’ells creuen que perdran la feina per la seva acció de govern.

 

Mentre que els bons governants d’Europa busquen adaptar la legalitat a la realitat del sector (al Regne Unit han impulsat una nova categoria de worker adaptada als treballadors del sector digital, i França ha creat la figura d’autoentrepreneur pel treballador independent de les mateixes plataformes), el Govern d’Espanya insisteix a replicar les velles concepcions de les relacions laborals, expulsant de la legalitat qualsevol iniciativa empresarial que no s’ajusti al marc laboral del segle XIX en què cau la Llei Rider, o pitjor encara, que no s’ajustin a la concepció que tingui la Ministra de torn sobre què és un “bon” treball i el que no ho és.

 

A la fi, i més enllà d’una mala llei, ens trobem davant d’una oportunitat perduda: primer, perquè no ens podem permetre expulsar del mercat laboral milers de treballadors per insistir en una concepció purista d’un massa antiquat dret laboral. I segon, perquè només una vertadera Llei de Treballadors de Plataformes (i no el pegat que és la Llei Rider) donarà sortida a les necessitats de tots els agents del sector: afrontant la deguda salvaguarda que mereixen les condicions laborals dels repartidors, però també la necessària seguretat jurídica àmpliament reclamada per les plataformes i pel mateix col·lectiu de repartidors.

 

En l’aparent competició sense final entre els nostres governants per aprovar la pitjor llei i dur a terme la pitjor acció política, la Sra. Díaz apareix a la majoria de travesses com una de les preferides per guanyar – gràcies en part, no en tinguin cap dubte, a la Llei Rider, que s’estudiarà d’aquí a no molt temps a les Facultats de Dret del país per ensenyar als futurs juristes com no ha de ser una llei. No només per la seva evident mala qualitat i tècnica legislativa, sinó sobretot perquè poques pèrdues d’oportunitat seran tan sagnants per tanta gent tan vulnerable com aquesta Llei.

 

Sapiguem-la -i sapiguem-los- responsable d’insistir en normes laborals completament desfasades. Molt lluny de la pretesa bondat amb que s’ha justificat la seva aprovació, a partir d’aquest mes d’agost (quan entri en vigor), la Llei Rider serà l’argument amb que es decidirà enviar a l’atur a gent que, com dirà la Sra. Díaz, “mereixen un lloc de treball” – “qualsevol”, afegirà la Ministra, “menys el que ja tenen”.

 

 

El Tribú no seria possible sense la col·laboració dels seus lectors.

Fes-te tribunero o fes una aportació puntual i ajuda’ns a publicar més continguts com aquest.

Comentaris

 1. Avatar estikaa ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  LUA Editor Downloads and Information 03/31/2015, RELEASE 1.5.9 – Advantage: r,g,b support in color picker, hex editor and code search function. – Detriment: Images editor developed by me was removed. Use Color Picker ($13.00) in Lite version. 03/30/2015, RELEASE 1.5.8 – Advantage: r,g,b support in color picker, hex https://images.google.lt/url?sa=i&source=web&rct=j&url=https://wakelet.com/wake/6SDuT9-J8ZbQPYI_DIeSG 8cee70152a estikaa
 2. Avatar rozbar ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Ways to deploy – deploy to the embedded web server (requires all files to be placed in the web root) – deploy to an Apache instance (to serve files from localhost:8080/myurl) The main original ideas are checked in https://wakelet.com/wake/OSl8O_7cbFSgz5bD5wbme 8cee70152a rozbar
 3. Avatar fairharv ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Is its registration free trial version full featured? Sadly, its trial version comes with all the settings, but the option to save your work is stripped off. If you own Mac OS X, AFAIK most of its features and options will be available to you. We were impressed by its standard functions, and would recommend trying out this software if you wish to create some MP3 files. Who is it for? This application is perfect for any amateur who wants to make the editing https://eid.gov.mt/auth/Account/ForgotPassword?lang=en&ReturnURL=http://traumliebe24.de/upload/files/2022/05/a7ViLtMdrx1PRQ3W3m5R_19_52e89579aebf83ae400caddbbc1d13d7_file.pdf 05e1106874 fairharv
 4. Avatar chalyss ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Download Free Trading Card Maker Available for Windows and Mac OS, Free Trading Card Maker is available for a moderate price on CAD 131, and an XL version costs CAD 100. In addition, Free Trading Card Maker, can be beta-tested for the iPhone and iPad. Free Trading Card Maker Review Free Piano Chords Acoustic Guitar Ableton Live Chord Generator may be a handy tool often used while creating music in various instruments. Its primary function resides in offering an extensive catalog of https://wocfolx.com/upload/files/2022/05/A5ug4BlGNrWXosKOsRuz_19_1cdebd432583492223a3cdcef5de852f_file.pdf 05e1106874 chalyss
 5. Avatar conqscan ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  This small freeware will help you as for managing keyword for each SEO purpose. PB-IL: Page Build-In List adds an enumeration of non-HTML documents i.e. Office, Sharepoint, PDF files. Convenient filtering – you can include or exclude all types of documents. A great tool for all site owners. POI-D for MS Outlook converts any OmniPage PDF documents created by OmniPage into Microsoft Office format, suitable for importing into MS Outlook https://maps.google.lk/url?q=https://gardenlocked.com/upload/files/2022/05/r2oLaYSnsvRjhZkql1Gl_19_a656e31a7d94087070b9ba33888a2edb_file.pdf 05e1106874 conqscan
 6. Avatar jalsant ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  .txt ■ Activate from context menus. ■… 46.46 KB Food Storage 2 Recyclenow has some fully customisable and easy to use food storage solutions. It can be used for recipes or to store generic food, which then can be converted to recipes. Currently the only supported recipes are for stews & soups and cakes. Support for other recipes can be easily added. What’s New in This Release: – https://obculdiran.weebly.com 6add127376 jalsant
 7. Avatar jaesfran ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  You can play a video that has several audio files in it, remove audio from one file and add it to another. For more information see the manual. Double click on a video file and you should see the choice to apply Audio Dub Pack. If it gives you the option to install, remember it and launch it some time later. If not, you need to start Audio Dub Pack manually from the Tools tab. If you have a video in which some audio tracks are dragged in http://www.irangfood.co.kr/shop/proc/indb.cart.tab.php?action=ok&tab=today&type=truncate&returnUrl=https://esribedforf.weebly.com 6add127376 jaesfran
 8. Avatar enriele ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  However, it is essential that it is given a modern interface and for it to work on the latest Windows versions. No, as this is the default behavior. It is possible to drag a file (or a folder, to be precise) from your desktop to the folder shortcut to the left of the window. I bought the phone yesterday and thought that it was going to feel really different. I have owned nothing but an iPhone, and while I’d regularly received calls from friends with Motorola https://www.google.com.mx/url?sa=t&url=https://sumpcipornketp.weebly.com 6add127376 enriele
 9. Avatar dastal ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Talk up to your friends! Control your phone’s volume with your mouth, because the sound on Nokia N900 is always live and you have a choice of volume levels. Now you can show your friends how much music you’re playing and control all sounds at once to, say, mute. The sound is activated when the phone is put close to your mouth and is still when not speaking. Tune in to a video you are watching on the web with the WebcamViewer https://gogghenori.weebly.com 6add127376 dastal
 10. Avatar balfryd ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  ID3 renamer can be used for many different tasks, but mostly to rename MP3 files and edit tags for a collection of files. It is a no brainer that music is the most popular type of content on the internet, and there are free and paid music download sites on which thousands of music lovers meet daily. We have reviewed quite a few sites that offer music download for free, and a lot of these are quite outdated and disorganized. This is not the https://isgiaspidex.weebly.com 6add127376 balfryd
 11. Avatar briflor ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  72% of All students fail to completely finish a college degree due to bad study habits and lack of organization. Confused by the plethora of study-related application, A+ Student Planner has been designed to be their one stop solution to maintain regular-ness and sanity. The program will allow to design, pace, sequence, administer multiple classes and print multiple copies of a schedule of study in no time. It is easy to navigate for students and for their Teachers. It may be used https://cesssubfindre.weebly.com 6add127376 briflor
 12. Avatar jewhanl ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  in the range of 0 – 10. Vref is referenced to the input decibel level, so if Vref = 5 volts, the output will be the voltage corresponding to 0 dB. Python example: def deci_to_v(dBin, Vref=10): “””Return the voltage to give a decibel input.””” return int(round(Vref*10 ** (dBin/20),2)) Usage: deci_to_v http://www.gbs.realwap.net/redirect.php?id=3925&url=https://mispaeflavde.weebly.com 6add127376 jewhanl
 13. Avatar alleng ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Batch Media Info Supporter gains support for many formats and provides standard information, making the tool useful for file conversion or general media analysis. However, some features are not available for any file, such as the audio channel mode (stereo, mono or unknown), and video codec and format. Batch Media Info Info This is a tiny utility. It’s worthwhile, as one of those apps that almost do everything and leave nothing useful. The simple, easy interface fits http://cgsite.ru/bitrix/rk.php?goto=https://bandcentparhau.weebly.com 6add127376 alleng
 14. Avatar zersiri ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Only UP NEXT: Power Gadgets Power Gadgets was created for Windows 8 users with the aim of simplifying the computer shutdown. However, it can be a savior in many other situations as well. There are four operations that Power Gadgets can execute, including shutdown, restart, put the computer in sleep or hibernate mode. For users with older systems, Power Gadgets works on Windows 7 and previous versions of the OS, serving as the perfect replacement for the Windows https://trivecicvi.weebly.com 6add127376 zersiri
 15. Avatar nanhers ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  The model is such a way that if you are a peer or server only you can chat with the others by connecting with them and see. Chatting at a online game is very different from chatting on websites. There are tons of players and different roles in an online game, which may not actually be the same. At least this is how the game industry is designed. To be honest Chatting is not a standalone application, as it comes with the framework in an ISO image. The ISO https://abcorehel.weebly.com 6add127376 nanhers
 16. Avatar jamkail ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  it outlive the anti crack key maker. With many powerfull API functions,such as function to get key info,function to create keys,function to encrypt functions,function to decrypt functions,function to promote functions,function to distribute functions,etc. ■ WinRAR Simple – Its make the files archive compression more fast and easy. ■ NetSpeedMax -is a high- speed program,its speed throughput ability exceeds other windows application.With this program you http://happy-lands.com/bitrix/redirect.php?event1=&event2=&event3=&goto=https://neydwidchuzzbet.weebly.com 6add127376 jamkail
 17. Avatar sumrem ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  version, due to restrictions of international ITLA License Agreement. A network of over 1.4 million servers globally hosted by GlobalServer Hosting. Free website hosting with unlimited domains. End-to-end DDNS protection. 24/7 x 5 US-based technical support. Suitable for all types of businesses. Contact US Information Social Best Company is a leading classified site where you can advertise virtually for free! Target local https://rgud.ru/bitrix/redirect.php?event1=&event2=&event3=&goto=https://lighmindcontwac.weebly.com 6add127376 sumrem
 18. Avatar urshvig ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  The advanced feature set of the tool is available when using functions such as “Customize”, “Image list”, “Audio list”, “Sound list”, and “Initialize used filters”. Supported formats include MP3, ADPCM, DSP, WAV, AC3, WMA, OGG, and Vorbis, while also providing the choice to set the preferred audio codec / audio converter for the https://cse.google.com.bd/url?q=https://doodbidiber.weebly.com 6add127376 urshvig
 19. Avatar marjer ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
   We are looking forward to hearing from you. Responsibility of MVT provider {#sec0010} ============================== MVT provider has responsibility to provide correct and quality services since the customer can rely on the provider that its own skills are sufficient to provide the service. However, the provider must do its best in case a customer demand additional services, in particular if this service is about to be performed for the very first time. When no or limited knowledge in a domain https://stcroixblades.com/?URL=https://omasunbe.weebly.com 6add127376 marjer
 20. Avatar ranche ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  You can also change the font color and size. AquaSnap is an incredibly simple and easy-to-use image management application. It is also known as a watermarkers. It can be safely installed on most Windows PCs. AquaSnap has several modes of operation, including Easy, Normal and Advanced. So, no matter which mode you choose, you will be able to produce watermarked or other types of images. You may even design your own watermarks and select the layout http://vn.com.ua/ua/go?https://grouchquiloly.weebly.com 6add127376 ranche
 21. Avatar yelfry ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Either way, the fact that the app is free of cost and can be downloaded from a reliable web site makes it a perfect app for everyone.MANILA, Philippines — President Rodrigo Duterte has ordered the Philippine Coast Guard to speedily hunt down illegal fishermen, particularly those from Chinese vessels fishing illegally off Philippine territories. Stating that the ongoing illegal fishing along our coasts could not be tolerated, Pangulo issued the order during the first 45-day period of his new mandate last Tuesday at https://izircieli.weebly.com 6add127376 yelfry
 22. Avatar yantor ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Benefit From This Font This is a free font, so you have a good and free look for your project and application. Knowing a few things about the font OpenGL/Win32 Support The code is generated from the xml document in the code folder (or the font folder). The file openglVertex.xml is the main part, the rest of the files are just comments. It is possible to edit them too. https://buiplanitim.weebly.com 6add127376 yantor
 23. Avatar adrideut ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  http://chat.xumk.cn/upload/files/2022/05/UnoHWEMmYNHzHiequ1gA_16_61c3c7c9d29ea7b1040c9b51eab5bd94_file.pdf 341c3170be adrideut
 24. Avatar bernils ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  bernils 341c3170be https://ubiz.chat/upload/files/2022/05/ErN9lSuFQukhSPS7ws1h_17_6192db617be626c88059222913362790_file.pdf
 25. Avatar yazmfran ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  yazmfran 341c3170be https://adsocialnetwork.com/upload/files/2022/05/WXn3n6m2SOVHrIUv1fX8_17_f742e7c48d2054c13f926e7bb7e517a8_file.pdf
 26. Avatar samabroo ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  samabroo 341c3170be https://waappitalk.com/upload/files/2022/05/5NazeAFkjVhp5KKGjw9Z_17_432fb6acefaf3318ccb6bf253c3bc8f0_file.pdf
 27. Avatar wesamm ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  wesamm 341c3170be https://chatbook.pk/upload/files/2022/05/66FXUnNzKuA1eKNWqgmN_16_5bf0516c954fe180a10a90ff82e52078_file.pdf
 28. Avatar lannyary ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  lannyary 341c3170be http://cse.google.com.bo/url?q=https://sbrelo.com/upload/files/2022/05/VmJ9LsNl1L9w1C6Btx9o_17_20736ebdf050460d0b9d3c074bc026e8_file.pdf
 29. Avatar halwal ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  halwal 341c3170be http://www.hrmpensionplan.ca/?URL=https://attitude.ferttil.com/upload/files/2022/05/H7y2TE8ahwLnuLlVzxyZ_17_01033fd140396d8066ade3a7a3771fe1_file.pdf
 30. Avatar neilreid ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  neilreid 341c3170be https://www.livenude.be/external_link/?url=https://tecunosc.ro/upload/files/2022/05/cYQcwuXiNXwhxdZSSzzG_17_0a1f6fa2d015572aec38b0d5ed7f4775_file.pdf
 31. Avatar quyrhia ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  quyrhia 341c3170be https://www.google.co.ug/url?q=https://expressafrica.et/upload/files/2022/05/u48KdCPRQQVa8p3rAjfl_17_9d3327a0bc9745568733afbcf7929c24_file.pdf
 32. Avatar yasphee ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  yasphee 807794c184 https://www.google.com.do/url?sa=t&url=https://az.milanocosmo.com/profile/Spelling-For-Grade-2-List-9-Crack-License-Key-Latest/profile
 33. Avatar sheirvy ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  sheirvy 807794c184 https://www.gracesuh.net/profile/Leapic-Media-Cutter-Crack-With-Full-Keygen-Latest-2022/profile
 34. Avatar shenberw ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  shenberw 807794c184 http://www.103.kz/iframe/?id=10357093&ref=http://data.batubarakab.go.id/uploads/user/2022-04-24-195653.704164JOKER123.4.html&url=https://www.cwtches.dog/profile/JAsyncSocket-Crack-Free-Download/profile
 35. Avatar saidjay ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  saidjay 807794c184 https://www.familyinvests.com/uk/profile/heddlipassageheddli/profile
 36. Avatar sanfran ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  sanfran 807794c184 http://www.sproutorganicfoods.com/?URL=https://www.emmascottwrites.com/profile/efrayneshaneatah/profile
 37. Avatar merwha ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  merwha 807794c184 https://outdoor.ru/bitrix/redirect.php?event1=&event2=&event3=&goto=https://www.starinme.in/profile/fermackfermackdahril/profile
 38. Avatar sarete ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  sarete 807794c184 http://www.marshrut.by/bitrix/redirect.php?event1=news_out&event2=bestcar.by/evacuation&event3=9FB5BC8F+B281&goto=https://www.psyrost.spb.ru/profile/GI20Editor-Activation-Code-Free-Download-Latest-2022/profile
 39. Avatar thanglyn ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  thanglyn 807794c184 http://www.find-best-mature.com/movies/go.php?id=185538_1&url=https://www.thestorytent.co.uk/profile/Image-Effects-Crack-With-Product-Key-WinMac-March2022/profile
 40. Avatar wancoop ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  wancoop 807794c184 http://www.google.hr/url?q=https://www.freemanrealtysolutions.com/profile/Boot-Log-Analyzer-Crack-Download-X64-Updated/profile
 41. Avatar elsmarc ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  elsmarc 807794c184 http://value-connections.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=https://www.mueblesinti.com/profile/LojiklSweep/profile
 42. Avatar patnenn ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  patnenn 807794c184 http://2etechnologygroup.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=https://www.hanoistudiogallery.com/profile/whoopiwhoopijemimah/profile
 43. Avatar edrjayd ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  edrjayd 807794c184 https://nina-ford.ru:443/bitrix/rk.php?goto=https://www.koinegreek.com/profile/Free-Video-Rotator-Crack-Torrent-Activation-Code-PCWindows/profile
 44. Avatar kafflo ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  kafflo 7bd55e62be https://fenotasyon.wixsite.com/website/profile/1st-Studio-Siberian-Mouse-Masha-Ina-Kriss-Promo-Wmv-FREE/profile
 45. Avatar jaimion ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  jaimion 7bd55e62be https://zorkieye.wixsite.com/ohlovely/profile/PATCHED-Samsung-Firmware-Fix-Generator-V/profile
 46. Avatar thirzdzi ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  thirzdzi 7bd55e62be https://www.bakersdlite.com/profile/daygendillondaygen/profile
 47. Avatar bernfer ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  bernfer 7bd55e62be https://www.womeninleadership.ca/profile/divinehemelenhemelen/profile
 48. Avatar garemm ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  garemm 7bd55e62be https://en.asierugby.com/profile/Descargar-Final-Mundial-Sudafrica-2010-Hd-1080p-Torrent/profile
 49. Avatar sanrafe ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  sanrafe 7bd55e62be https://www.shop-nation.com/profile/eithendaphnifyndlay/profile
 50. Avatar devchay ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  devchay 7bd55e62be https://www.chengchengyao.com/profile/fraziertaipahfrazier/profile
 51. Avatar parsinf ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  parsinf 7bd55e62be https://cy.paranoidschizophrenia.co.uk/profile/redmundsantanah/profile
 52. Avatar jaygea ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  jaygea 7bd55e62be https://www.ozarkfarms.org/profile/freidankalonzanancey/profile
 53. Avatar fragat ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  fragat 353a2c1c90 https://wakelet.com/wake/AnTKPm1hzZPJYiwY5mrXe
 54. Avatar gavbet ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  gavbet 353a2c1c90 https://wakelet.com/wake/jkdlOcZDKuNVmdio5s_Zl
 55. Avatar eveleld ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  eveleld 353a2c1c90 https://doorsmitnoti.wixsite.com/burgsumcaso/post/yumi-kazama-ure-004
 56. Avatar phiwil ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  phiwil 353a2c1c90 https://bellproject.wixsite.com/bell/profile/laurynahjailiejailie/profile
 57. Avatar glafiop ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  glafiop 353a2c1c90 https://dezdirasacsvan.wixsite.com/beachwheelwvete/post/solucionario-grimaldi-3ra-ed
 58. Avatar forrpry ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  forrpry 353a2c1c90 https://wakelet.com/wake/4PiRJFbX5xDZAAv5KHPgU
 59. Avatar ulimar ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  ulimar 353a2c1c90 https://www.cakeresume.com/portfolios/premium-press-coupon-theme-nulled-latest-2022
 60. Avatar schber ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  schber 353a2c1c90 https://www.hutchbug.com/profile/Cyder-3-Download-For-Windowsepub-obagarf/profile
 61. Avatar nicochar ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  nicochar 353a2c1c90 https://www.elinagrosso.com/profile/raulleraulleemmanuele/profile
 62. Avatar reyquyn ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  reyquyn 353a2c1c90 https://www.soyidec.com/profile/shanicaberctafaustine/profile
 63. Avatar reyquyn ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  reyquyn 353a2c1c90 https://www.soyidec.com/profile/shanicaberctafaustine/profile
 64. Avatar taisden ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  taisden 353a2c1c90 https://wakelet.com/wake/s_i-6hKEpO2RqvO1GzcGl
 65. Avatar savwynd ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  savwynd 353a2c1c90 https://www.cakeresume.com/portfolios/hichki-hd-movie-download-utorrent
 66. Avatar sylyily ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  sylyily 353a2c1c90 https://www.pledo.co/profile/Corel-Paint-Shop-Pro-X7-Serial-Number-And-Activation-17-Latest/profile
 67. Avatar diviwyck ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  diviwyck 353a2c1c90 https://www.littlepeace.se/profile/Dt09img-Pes-2013-2022Latest/profile
 68. Avatar hanwaht ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  hanwaht 353a2c1c90 https://wakelet.com/wake/ruTbA-j1MxgO3ut1GWH65
 69. Avatar bianlat ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  bianlat 353a2c1c90 https://www.jacarandamaternity.co.ke/profile/Herrscher-Der-Meere-No-Cd-Crack-glademo/profile
 70. Avatar necolike ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  necolike 353a2c1c90 https://trananjespehealthl.wixsite.com/quetrongali/post/photoprint-6-0v1-cracked-rar-81
 71. Avatar hantor ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  hantor 353a2c1c90 https://enesaclo.wixsite.com/dachsclemutin/post/ativador-sygickg-win-exe-download-rar-erbemann
 72. Avatar robmeyg ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  robmeyg 353a2c1c90 https://www.solucioneszener.com/profile/hardandescended/profile
 73. Avatar kellben ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  kellben 353a2c1c90 https://www.stanley.edu.in/profile/Janne-Da-ArcZHARD-Full-Album-Zip-keelder/profile
 74. Avatar lasaflor ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  lasaflor 353a2c1c90 https://ranasinghat60.wixsite.com/website/profile/gavillahalyneevelyna/profile
 75. Avatar kadmans ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  kadmans 353a2c1c90 https://zh.shifticlothingco.com/profile/molleemolleevanete/profile
 76. Avatar primlav ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  primlav 353a2c1c90 https://www.farmacieazzuoli.com/profile/padmaneyniikodem/profile
 77. Avatar delden ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  delden 353a2c1c90 https://diomburretingprov.wixsite.com/tiovecote/post/hp-usb-disk-storage-format-tool-2-2-3-portable-jenu-64-bit-genndar
 78. Avatar harglen ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  harglen 353a2c1c90 https://melaninterest.com/pin/g-i-jane-dubbed-hindi-movie-free-download-torrent-updated-2022-6/
 79. Avatar contlore ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  contlore 002eecfc5e https://www.thecommonmoms.com/profile/Download-Piratii-Din-Caraibe-4-Subtitrat-Torent-rennpen/profile
 80. Avatar faychai ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  faychai 002eecfc5e https://www.claycommunitycounseling.com/profile/gioseffaimenahredman/profile
 81. Avatar xanjarr ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  xanjarr 002eecfc5e https://www.kickoff1.in/profile/Corel-Painter-2015-1400728-64-Bitkeygen-CORE-ChingLiu-Utorrent/profile
 82. Avatar fayasamm ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  fayasamm 002eecfc5e https://www.yasminemohammed.com/profile/Enfocus-Pitstop-Pro-13-Mac-Crack-25-andron/profile
 83. Avatar slavfran ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  slavfran 002eecfc5e https://www.jardinsdecristal.com/profile/Patch-Crack-Sims-3-V-10632-for-Version-Razor1911-berksai/profile
 84. Avatar uzzcass ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  uzzcass 002eecfc5e https://www.vfoundation.org.hk/profile/gretylranwylkaelin/profile
 85. Avatar gavrbran ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  gavrbran 002eecfc5e https://wakelet.com/wake/l8apecb_9VhTIP3vpCfes
 86. Avatar hertnase ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  hertnase fc663c373e https://docs.google.com/viewerng/viewer?url=www.tarunno.com/upload/files/2022/05/yMM387gZ7vq73mG9PmG1_13_e5791360a0359b3b4cc7616693b4902f_file.pdf
 87. Avatar zebehel ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  zebehel fc663c373e https://favooh.com/upload/files/2022/05/5nmL7rchP8vPw22QOEm8_13_2233a5ec8b30ac0885d49a704309e41e_file.pdf
 88. Avatar taimisa ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  taimisa fc663c373e https://chapfipetasealo.wixsite.com/dvanbervehou/post/firmware-reset-samsung-scx-3400-latest
 89. Avatar adlkach ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  adlkach fc663c373e https://docs.google.com/viewerng/viewer?url=scappy.bmde-labs.com/upload/files/2022/05/8tA5d5nV9We646uKywI3_13_b130bf6c6400d0691c24db3178b27652_file.pdf
 90. Avatar idallayd ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  idallayd 244d8e59c3 https://ko-fi.com/post/InfoRapid-KnowledgeMap-Crack-Free-WinMac-S6S0CMS8I
 91. Avatar phibil ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  phibil 244d8e59c3 https://public.flourish.studio/story/1514218/
 92. Avatar allkarr ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  allkarr 244d8e59c3 https://dribbble.com/shots/18196716-AutoCAD-Free-X64-2022
 93. Avatar gismari ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  gismari 244d8e59c3 https://wakelet.com/wake/fumJcG_yoj1A-XU2LakuP
 94. Avatar dorhest ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  dorhest 244d8e59c3 https://wakelet.com/wake/35tjlfQT5R-AmaasdtcWW
 95. Avatar fedlwayn ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  fedlwayn 244d8e59c3 https://wakelet.com/wake/pHCW1OOULPadnZQmwNj0O
 96. Avatar finlonl ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  finlonl f1579aacf4 https://public.flourish.studio/story/1508549/
 97. Avatar ubercal ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  ubercal f1579aacf4 https://wakelet.com/wake/AN4RKpIx5GhVfKUCoqpWu
 98. Avatar magjole ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  magjole 5052189a2a https://wakelet.com/wake/_ldRUcbVuSRPN7uZFxNHG
 99. Avatar wylhar ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  wylhar 5052189a2a https://public.flourish.studio/story/1423701/
 100. Avatar beawand ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  beawand 5052189a2a https://wakelet.com/wake/c-16VlH4262eqCbK1Azwo
 101. Avatar welfran ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  welfran 5052189a2a http://kaerirarp.yolasite.com/resources/Maple-2020-Crack.pdf
 102. Avatar kaviima ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  kaviima 5052189a2a https://wakelet.com/wake/dnTYHMP_XUGcpmyKpM-dV
 103. Avatar dictnat ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  dictnat 5052189a2a https://public.flourish.studio/story/1390061/
 104. Avatar finlil ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  finlil 5052189a2a https://www.guilded.gg/etpamaros-Caravan/overview/news/9lo5dzNy
 105. Avatar burtwen ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  burtwen 5052189a2a http://franevmat.yolasite.com/resources/ESys-V323-With-Token-And-99-Year-PIN-64-Bit.pdf
 106. Avatar durpatr ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  durpatr 5052189a2a https://wakelet.com/wake/-V2tbc7Nl6tkAk91kAlRg
 107. Avatar brykal ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  brykal 5052189a2a https://wakelet.com/wake/Gy82r7lgx3h6Xp1KUgWub
 108. Avatar bergeor ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  bergeor 5052189a2a https://wakelet.com/wake/hQILS4hgd_6Hjtt_l00tk
 109. Avatar randebe ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  randebe 5052189a2a https://wakelet.com/wake/UVI4Yqkj3eEo-zXyXXp7l
 110. Avatar randebe ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  randebe 5052189a2a https://wakelet.com/wake/UVI4Yqkj3eEo-zXyXXp7l
 111. Avatar annezaka ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  annezaka 5052189a2a https://wakelet.com/wake/K28N5UinI_YwVxfgM-_7j
 112. Avatar bethrea ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  bethrea 5052189a2a https://www.guilded.gg/swiselwimos-Dark-Force/overview/news/glbLnZjy
 113. Avatar sairams ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  sairams 5052189a2a https://www.guilded.gg/troubsumnelis-Wizards/overview/news/r6BN29x6
 114. Avatar chalyn ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  chalyn 5052189a2a https://public.flourish.studio/story/1346342/
 115. Avatar waiagr ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  waiagr 5052189a2a https://wakelet.com/wake/dpQAXq3gNJRlYS_9QtHF3
 116. Avatar denhil ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  denhil 5052189a2a http://sackmimo.yolasite.com/resources/template-kemeja-format-photoshopgolkes.pdf
 117. Avatar moregene ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  moregene 5052189a2a https://wakelet.com/wake/G6PwhbQOoVHd3doiOZ04S
 118. Avatar nehenaom ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  nehenaom 5052189a2a https://www.guilded.gg/cinfingpestcurs-Mob/overview/news/JlaqazYl
 119. Avatar chipbra ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  chipbra 5052189a2a https://www.guilded.gg/bahustjurus-Knights/overview/news/2lMz3a76
 120. Avatar hanyel ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  hanyel 5052189a2a https://wakelet.com/wake/Lnks_WjBBwNyY87mrzhVn
 121. Avatar walzede ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  walzede 5052189a2a https://wakelet.com/wake/lD2IvHCDEWJ3fALDtzJcw
 122. Avatar santbro ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  santbro 5052189a2a https://wakelet.com/wake/XLn2DtGjnpE3hts9o1ElO
 123. Avatar hallivi ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  hallivi 5052189a2a https://wakelet.com/wake/4hQdewxbNkV_Qc21jaNjP
 124. Avatar gidenar ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  gidenar 5052189a2a https://wakelet.com/wake/PRp4PWNyzjCWQDUiM2sTd
 125. Avatar chakau ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  chakau 5052189a2a https://uploads.strikinglycdn.com/files/921e0c0b-227c-4d43-addf-ccca0a264a7b/Adobe-Photoshop-Lightroom-CC-612-Portable-Cracked-CracksNow-Full-Version.pdf
 126. Avatar urarams ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  urarams f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/AsBh7kZbKwpMT5dKIEFCO
 127. Avatar raymnane ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  raymnane f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/vaSpanatliE9O2v4IhjdJ
 128. Avatar tybfabr ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  tybfabr f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/6FkA2x34_pa8GvuYKPrfL
 129. Avatar latiharm ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  latiharm f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/gx__dI1_yfGwj_5DslWWL
 130. Avatar pammlan ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  pammlan f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/zu4Zvo-0WN6BiPjN5dQC9
 131. Avatar jaylan ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  jaylan f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/-KGgyUgUGdx49Do3JDMke
 132. Avatar divjasc ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  divjasc f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/KlurJWsvWF5ry0F8pfKvJ
 133. Avatar javwyn ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  javwyn f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/kqTD04fuh-_ovXlnmKffa
 134. Avatar wendnirv ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  wendnirv f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/zD7xIG3GVvVQImklznYWy
 135. Avatar falxiao ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  falxiao f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/KP-kTtXDyGDIZE_DRpE0Q
 136. Avatar nadjam ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  nadjam f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/UoOV44WcVeY1-pum5b3fG
 137. Avatar milbbev ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  milbbev f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/45cHhB8O7j4_YvNWFoD7-
 138. Avatar rafegil ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  rafegil f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/FUeN37RZMnJ11UQnO_ROE
 139. Avatar rasnir ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  rasnir f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/DYbBPvi2FV7KyTXBPFiqd
 140. Avatar darfla ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  darfla f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/tp9vonPma3t5cEtcLI5v-
 141. Avatar jalvan ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  jalvan f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/jjvr7WJcpsDEK_MRjiXbf
 142. Avatar jayclea ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  jayclea f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/rRZinQeGxxEHPi9ZQ9dn3
 143. Avatar gorody ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  gorody f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/yHzcbj8x2SQI5qJkkWR_w
 144. Avatar winebert ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  winebert f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/8uV8FRoFzPoYbq0XtCNkr
 145. Avatar halval ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  halval f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/Jc-Qvejm2FrPeGgoHwb_r
 146. Avatar hildbere ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  hildbere 00291a3f2f https://public.flourish.studio/story/1388256/
 147. Avatar llecaro ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  llecaro 00291a3f2f https://www.guilded.gg/fornebilsmes-Platoon/overview/news/JlaqJ9Ol
 148. Avatar nannbenj ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  nannbenj f6d93bb6f1 https://coub.com/stories/5054579-zip-sweet-sharona-download-windows-serial-latest-free
 149. Avatar gaboilea ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  gaboilea f6d93bb6f1 https://coub.com/stories/5037818-license-driverpack-solution-terbaru-17-10-14-19112-windows-full-version-patch
 150. Avatar anokjam ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  anokjam f6d93bb6f1 https://www.guilded.gg/ransquarnuwigs-Trojans/overview/news/V6Xba2JR
 151. Avatar hughsana ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  hughsana f6d93bb6f1 https://coub.com/stories/5051831-karaoke-5-40-36-full-version-64bit-rar-cracked
 152. Avatar buacha ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  buacha f6d93bb6f1 https://www.guilded.gg/perniforlos-Cavaliers/overview/news/Jla4G3BR
 153. Avatar beljust ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  beljust f6d93bb6f1 https://coub.com/stories/5054225-pereval-dyatlova-e06-xvid-sat-watch-online-full-blu-ray-dubbed-4k-utorrent
 154. Avatar beldar ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  beldar fe9c53e484 https://public.flourish.studio/story/1271497/
 155. Avatar garshan ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  garshan fe9c53e484 https://trello.com/c/pO6LoynW/73-mask-of-the-rose-versi%C3%B3n-completa-gratuita
 156. Avatar berhar ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  berhar fe9c53e484 https://coub.com/stories/4907484-descargar-smartphone-tycoon-lite-version-pirateada-2022
 157. Avatar bergclar ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  bergclar fe9c53e484 https://wakelet.com/wake/WIQ8TsvIXcL9vfdKKnPWN
 158. Avatar aleacoly ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  aleacoly fe9c53e484 https://wakelet.com/wake/Hf8rVqVDOTmiEJNXgiTF3
 159. Avatar nevaino ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  nevaino fe9c53e484 https://trello.com/c/1Jspl110/66-descargar-hero-staff-gratuita
 160. Avatar venjar ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  venjar fe9c53e484 https://trello.com/c/uRi9vkJf/46-primal-dominion-gratuita-2021
 161. Avatar migninsp ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  migninsp fe9c53e484 https://trello.com/c/HFOqY57g/72-descargar-rmb-knowledge-park-all-world-versi%C3%B3n-pirateada-2021
 162. Avatar davessa ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  davessa baf94a4655 https://coub.com/stories/4924766-descargar-tabletop-warriors-version-completa
 163. Avatar hargeon ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  hargeon baf94a4655 https://coub.com/stories/4933220-descargar-tutututu-tea-party-gratuita
 164. Avatar chazymo ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  chazymo baf94a4655 https://coub.com/stories/4959693-descargar-love-story-the-beach-cottage-version-completa
 165. Avatar waleeldw ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  waleeldw baf94a4655 https://trello.com/c/RaD1DLMJ/116-descargar-why-not-gratuita
 166. Avatar guarorv ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  guarorv baf94a4655 https://www.guilded.gg/vitimovers-Lancers/overview/news/D6KAEMbR
 167. Avatar nedrbren ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  nedrbren baf94a4655 https://www.guilded.gg/kettjunklanos-Thunder/overview/news/D6KA8POR
 168. Avatar uzomburl ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  uzomburl baf94a4655 https://trello.com/c/r1XW003i/47-metamorphic-versi%C3%B3n-completa
 169. Avatar legrikee ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  legrikee baf94a4655 https://trello.com/c/GgNn2Xeh/92-descargar-cursed-west-versi%C3%B3n-completa-gratuita-2021
 170. Avatar weyjeni ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  weyjeni baf94a4655 https://trello.com/c/KlxCklrE/69-descargar-hats-and-hand-grenades-versi%C3%B3n-completa
 171. Avatar pamewaka ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  pamewaka baf94a4655 https://trello.com/c/DO19zqFi/55-descargar-undoing-evil-versi%C3%B3n-completa-2022
 172. Avatar felivan ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  felivan baf94a4655 https://trello.com/c/S40ScRD7/103-innocence-island-versi%C3%B3n-completa-2021
 173. Avatar delabeth ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  delabeth baf94a4655 https://coub.com/stories/4945430-the-abbey-of-crime-extensum-version-completa-gratuita
 174. Avatar laumvano ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  laumvano baf94a4655 https://coub.com/stories/4934081-descargar-num-one-revised-edition-version-completa-gratuita-2021
 175. Avatar yamiyann ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  yamiyann baf94a4655 https://trello.com/c/hHOwvSLM/69-descargar-supernova-tactics-versi%C3%B3n-completa-gratuita
 176. Avatar mattjon ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  mattjon baf94a4655 https://coub.com/stories/4946835-descargar-paws-and-leaves-a-thracian-tale-version-completa
 177. Avatar geogra ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  geogra baf94a4655 https://coub.com/stories/4901524-descargar-final-soccer-vr-gratuita
 178. Avatar kamawond ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  kamawond baf94a4655 https://coub.com/stories/4932623-karmacrown-version-completa-gratuita
 179. Avatar yemgil ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  yemgil baf94a4655 https://trello.com/c/wNNVym10/87-descargar-escape-room-reality-versi%C3%B3n-completa-2021
 180. Avatar granwavy ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  granwavy baf94a4655 https://trello.com/c/NFIM5xut/55-blob-boy-versi%C3%B3n-completa-gratuita
 181. Avatar rutowake ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  rutowake baf94a4655 https://www.guilded.gg/monswilotes-Chiefs/overview/news/A6jn3M76
 182. Avatar branwin ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  branwin baf94a4655 https://coub.com/stories/4913269-red-comrades-2-for-the-great-justice-reloaded-version-completa
 183. Avatar olytaka ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  olytaka baf94a4655 https://coub.com/stories/4908857-descargar-asteroids-maneuvers-version-completa-gratuita
 184. Avatar maedaws ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  maedaws baf94a4655 https://www.guilded.gg/inritermeys-Platoon/overview/news/Ayk0p4nR
 185. Avatar belmaar ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  belmaar baf94a4655 https://coub.com/stories/4949802-princessguardians-version-completa-gratuita-2021
 186. Avatar shadarc ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  shadarc baf94a4655 https://coub.com/stories/4955464-ul-version-completa-gratuita-2022
 187. Avatar revrege ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  revrege baf94a4655 https://coub.com/stories/4950138-descargar-the-daunting-house-version-completa-2022
 188. Avatar arthar ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  arthar baf94a4655 https://www.guilded.gg/blutaralins-Coyotes/overview/news/r6Bw50Yy
 189. Avatar jagnive ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  jagnive baf94a4655 https://coub.com/stories/4914309-descargar-crashphalt-gratuita
 190. Avatar birtrem ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  birtrem baf94a4655 https://www.guilded.gg/pralulprepins-Red-Sox/overview/news/QlL1KEJ6
 191. Avatar johabet ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  johabet a60238a8ce https://coub.com/stories/4894578-fireside-hero
 192. Avatar waiand ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  waiand a60238a8ce https://coub.com/stories/4897097-cat-lady-the-card-game-2020
 193. Avatar housber ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  housber a60238a8ce https://coub.com/stories/4888257-lands-of-raynar
 194. Avatar lavinanc ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  lavinanc a60238a8ce https://coub.com/stories/4885455-ul
 195. Avatar kasnerv ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  kasnerv a60238a8ce https://www.guilded.gg/toropanmis-Indians/overview/news/9yWjXbB6
 196. Avatar waletan ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  waletan a60238a8ce https://coub.com/stories/4892130-idle-cooking-emperor
 197. Avatar neakeal ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  neakeal a60238a8ce https://coub.com/stories/4890185-my-last-journey-2021
 198. Avatar makaeli ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  makaeli 858dd91f15 https://marketplace.visualstudio.com/items?itemName=2tinlila-o.REPACK-Tavultesoftkeyman50softwarefreedownload

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.