p39.2

9800€ de 25000€

9800€ de 25000€

Bezos i la cultura de la innovació | Martí Jiménez Mausbach

26 jul., 2021 |

Martí Jiménez | @MartiJim7

Dimarts passat el coet New Shepard s’enlairava des del desert de Texas per portar Jeff Bezos, propietari d’Amazon, i tres passatgers més, fins a la línia Karman, la frontera a 100 quilòmetres de la superfície terrestre on tècnicament s’acaba l’atmosfera i comença l’espai exterior. El coet empra un motor d’hidrogen líquid sense emissions de carboni i la seva tecnologia s’emmarca en un programa de recerca per reduir l’ús de combustibles fòssils en l’aviació comercial.

 

Bezos no és l’únic magnat que s’endinsa en l’exploració espacial. El vol suborbital de la seva empresa Blue Origin tenia lloc només nou dies després de la missió del multimilionari britànic Richard Branson amb la seva companyia Virgin Galactic. Per la seva banda, Elon Musk, fundador de PayPal i Tesla, és propietari de SpaceX, empresa que desenvolupa coets reutilitzables que poden entrar en òrbita i transportar passatgers a l’Estació Espacial Internacional. 

 

La cursa pel domini del turisme espacial, ja escenificada per Stanley Kubrick a Odissea a l’espai,   agafa embranzida. Bezos, Musk o Branson aposten perquè el proper gran destí turístic sigui extraplanetari, i treballen per fer-ho realitat en un futur no gaire llunyà.

 

Més enllà de la viabilitat tècnica de les ambicions dels tres emprenedors, m’ha sorprès (o no) llegir, aquesta darrera setmana, crítiques aferrissades als seus projectes espacials. Periodistes i ciutadans ja no parlen d’exploradors o innovadors. Bezos ha estat titllat d’elitista, megalòman i vanitós. 

 

Darrere d’aquesta difamació constant batega un odi visceral a l’empresari, que no és més que la versió contemporània del vici de l’enveja, ja criticat per Cervantes (“corc de les virtuts”) Unamuno (“l’íntima gangrena espanyola”) o Pla (“una distracció”). Fins i tot Stuart Mill es va adonar que sovint al nostre país “perseguim amb enveja a tots els nostres grans homes, els amarguem l’existència i, generalment, aconseguim aturar aviat els seus triomfs”.

 

Certament, a Madrid –i a Barcelona– abunden els negociants o contractistes –que no empresaris–, homes que triomfen a través de l’extracció de rendes, la captura política i el nepotisme. Una realitat força preocupant fruit d’un marc institucional que no delimita unes regles del joc simètriques per estimular la lliure competència sinó que assigna recursos i tria perdedors i guanyadors. Guanyadors que canvien segons el color polític –Castor pels blaus, Plus Ultra pels vermells. 

“El gran debat ideològic del moment és entre aquells qui creen o ajuden a crear i aquells qui impedeixen la creació, a través de barreres legals, fiscals o administratives, però també mentals. Necessitem una nova renaixença cultural on la innovació empresarial recobri el prestigi i l’estatus que es mereix”

Nepotisme i enveja es retroalimenten en un cercle viciós. Segons el Global Entrepreneurship Monitor, només un 34,6% dels nostres veïns creu que els empresaris que triomfen gaudeixen d’un estatus social elevat. La mateixa xifra és del 62,1% a Itàlia, del 62,9% a França, del 63,3% al Regne Unit i del 73,9% a Alemanya. Fins i tot arriba al 46,4% a Argentina –sí, el bressol del peronisme!

 

Així doncs, al nostre país tenim aversió a la competència i, més concretament, a la competència productiva, la que no empra el frau, el favor o l’engany, sinó la innovació, ja sia per enviar menjar a domicili o per enviar passatgers a Mart.

 

No és estrany, per tant, que fins i tot els polítics menys al·lèrgics a la creació de riquesa dediquin molts més minuts dels seus discursos electorals a parlar de la fiscalitat a les herències (Successions) o al consum (tipus reduïts en l’IVA), en comptes de criticar els esculls fiscals a estalviar, invertir i, en definitiva, competir.

 

Augmentar l’estatus i el prestigi social de creadors i innovadors fou crucial per al desplegament científic i econòmic de la Gran Bretanya durant la Revolució Industrial. Com explica Anton Howes al seu darrer llibre Arts and Minds, la invenció es va començar a veure com una trajectòria professional viable i atractiva, no només econòmicament sinó també en termes d’estatus i reconeixement social. Organitzacions com la Society for the Encouragement of Arts, Manufactures and Commerce (RSA) atorgaven medalles honorífiques i premis en metàl·lic a aquells individus que traspassaven les fronteres del coneixement i inventaven solucions tecnològiques a l’abast de la societat. L’aristocràcia anglesa honrava personalment els inventors i emprenedors i ho feia públicament, enfortint el seu prestigi. Durant el noucentisme, espais com l’Ateneu Barcelonès o l’Institut d’Estudis Catalans inspiraven moviments similars.

 

L’empresari assumeix el risc de diferir el seu consum present per finançar inversions, seleccionar projectes, concentrar patrimonialment riscos i sobretot, satisfer necessitats alienes. Cultivar el prestigi i l’estatus social de l’empresariat que crea valor i rendes –i no el que les captura–  és una de les característiques de les societats pròsperes i amb major mobilitat social.

 

Els darrers anys he tingut la sort de conèixer la cultura empresarial de Londres, Frankfurt, Copenhagen i San Diego. En cap d’aquestes ciutats es respira la visceralitat barcelonina envers els empresaris. Empresaris que estan portant al mercat tecnologies no invasives per a la detecció d’infeccions, formes d’alimentació més sostenible o aplicacions per trobar company de pis.

 

El gran debat ideològic del moment és entre aquells qui creen o ajuden a crear –solucions, productes, serveis, art, tecnologia, ciència– i aquells qui impedeixen la creació, a través de barreres legals, fiscals o administratives, però també mentals. Necessitem una nova renaixença cultural on la innovació empresarial –fins i tot aquella que albira traspassar les fronteres del planeta– recobri el prestigi i l’estatus que es mereix.

 

El Tribú no seria possible sense la col·laboració dels seus lectors.

Fes-te tribunero o fes una aportació puntual i ajuda’ns a publicar més continguts com aquest.

Comentaris

 1. Avatar fidelen ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  C9—C10—H10A 119.0 C1—C6—H6A 109.0 C8—C10—H10A 119.0 C5—C6—H6A 109.0 O3—C https://wakelet.com/wake/NXmtjZPgyrfDNUS7-llg9 8cee70152a fidelen
 2. Avatar geerokp ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  or higher How to install the plugin? 1.Download the archive from the linked address and unpack it to whatever… 23 Dec 2008 22:30 Revisited Free Office Suite for Mac O10.0.1 Office Suite for Mac O10.0.1 Office Suite for Mac is the complete set of Office applications for Mac OS X. With this software suite you will be able to edit documents, spreadsheets, presentations, and provide other https://wakelet.com/wake/ILyHfgmMVz8dAjBtcmB6H 8cee70152a geerokp
 3. Avatar chickal ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  The price is reasonable as well, but you might find other alternatives addressing the same functionality with more flexibility. Utilities Asus Velocity X 4K Display is the best display for all gaming. According to the Tech Radar test, Velocity 4K is the best gaming monitor. Download the right drivers for Asus Velocity X 4K. Find out how many Mhz you have. Download ASUS now. Assistive Technology The Asus ecosystem has been expanding with every new release http://clients1.google.li/url?q=https://fuckmate.de/upload/files/2022/05/JZVnHWvlyD7zbzNsumi3_19_0312bc6c1d3e0f649cd2f70d398c92ac_file.pdf 05e1106874 chickal
 4. Avatar raqdaw ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  for added security · Supports inline “reallocations” of variable data segments with possible register or vector based indirect jump table jump / code address or “pushing” · Targets system library for generic byte processing, indexing, hash tables, bit mapping & compression /decompression/encryption · Targets Turbo Task Library for easy threading of software execution · Supports one (1) unique system variable name per thread · Runs with pre-configured fixed CPU addresses https://richonline.club/upload/files/2022/05/Zk76ZFERgsYMd71NiOQH_19_465822d00306f8c2379efbc807e1460a_file.pdf 05e1106874 raqdaw
 5. Avatar xantyam ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Recover your deleted files with missing.de in less time! Taking out all the pain of data recovery, the missing.de application has all the tools you need to recover the lost files. Whether they’ve been accidentally deleted, formatted, or lost from a virus, its powerful features will help in recovering deleted files. The free search feature will allow you to find what’s happened to your files, either to recover your personal files or data on the computer. The software also includes https://www.fooos.fun/social/upload/files/2022/05/NYAjpTAmfVtJpVKgeNLP_19_76f68c53c1ed029dd6bee46ca67beb31_file.pdf 05e1106874 xantyam
 6. Avatar gunpet ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Atomic Whois Explorer is compatible with Windows 10, 8.1, 8, 7, Vista and XP (64-bit). This 10-day course discusses the heavy environmental and health risks related to swimming in open sewage. Learn how you can help to ensure you and your children are not at risk of exposure. SimCity BuildIt Walkthrough Demo Gameplay http://www.shuaxiala.net/wp-content/themes/begin/inc/go.php?url=https://paymonctexpven.weebly.com 6add127376 gunpet
 7. Avatar zebeill ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  New and not supported in the latest version. ![Screenshot of Main Window](./img/MainWindow.png) # Setup Control Mouse is under development: the mouse is controlled by robot, and you cannot directly control mouse. Also, in the development, we don’t need mouse emulated via robot because we can realize the actions from keyboard. You can easily understand the mouse and keyboard’s input by following these screenshots. First, you setup up https://feettorightin.weebly.com 6add127376 zebeill
 8. Avatar noanat ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  What is your favorite app that has made life and work less complex? A well designed companion application is never a bad thing. In the past, the only thing you could do with a Windows tablet was use it in conjunction with a Windows computer. What if you could use your Windows tablet on its own and combine the two into one? Yes, that’s what happens. If you were lucky, you could use this in conjunction with some full-fledged apps like Xpadder, as https://www.moreplace.pt/change_lang.php?lang=en&redirect=https://nomonfolgmoo.weebly.com 6add127376 noanat
 9. Avatar cailgas ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Osiris is a 4-in-1 video converter for Mac. It is designed to convert any videos to various formats (such as HD 1080P, 4K, 2K, and 3K) and formats. Like any other related Mac video converter, it supports splitting, trimming, concatenating, web streaming and some other more advanced features. What’s New This is the first release which will support the functions of Apple final version of Final Cut Pro X https://www.tigerarte.com.mx/sistema/php/procesos.php?proceso=cambiar_moneda&moneda=MXN&url=https://heragili.weebly.com 6add127376 cailgas
 10. Avatar furmnick ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  DOC2PDF, DOC2PS, and PTitoe PDF Converter Pro are their free competitors. References: 25 Sep 2012 09:15:49 +0000 reading →]]>In one of my previous http://www.103.kz/iframe/?id=10357093&ref=http://extraflowers.blogspot.com&url=https://dienchecacde.weebly.com 6add127376 furmnick
 11. Avatar nikopal ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Why use JSiteDescriptor? How to Use JSiteDescriptor The JSiteDescriptor utility is extremely user-friendly, there’s no set-up required, you don’t need any sort of XML skill to be able to run JSiteDescriptor. The way JSiteDescriptor works is easy, just a simple one line command on the command line and the interface auto-populates itself with the information relevant to the region you http://www.office-mica.com/ebookmb/index.cgi?id=1&mode=redirect&no=49&ref_eid=587&url=https://wardfrecexbris.weebly.com 6add127376 nikopal
 12. Avatar aussnit ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  A basic tray icon is additionally available to quickly access options, and you can change the clock’s appearance to whichever style you prefer. It’s even possible to set it to stop the second hand when it reaches the zero point. Rating: 4/5 Today is the day Buy your all-new Apple iMac. This an excellent replacement for your Windows desktop PC. It has both the power and portability to take on the work at home and travel. Its https://loaplatternpo.weebly.com 6add127376 aussnit
 13. Avatar delasus ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  A demo version is available in case you’d like to play with the application before buying a license.Comparative study of multistep methods for glycosylation analysis of recombinant proteins. In this study, we have evaluated the performance of two multistep methods to analyse the glycosylation pattern of glycoproteins, one based on [U-14C]-labelled monosaccharides supplied in the reagents for protein digestion [7DMIP ( http://images.google.co.tz/url?sa=t&url=https://terfisunpo.weebly.com 6add127376 delasus
 14. Avatar gommwel ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Furthermore, it is a freeware application that requires constant updating even though it is a constant improvement, so in case you aren’t comfortable with having not all the latest versions be it some months or years later, you’ll most likely need to pay in order to enjoy the full range of functionalities available. Overview Platform: Windows XP/Vista/7/8/Server 2003/2008 Publisher: Spirit Technologies Developer: Spirit Technologies ( http://parstools.com/site/?url=https://daynikedsu.weebly.com 6add127376 gommwel
 15. Avatar nicgor ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  If you are willing to install the present version of BDE Information Utility, you will have to pay $99 for it and $49 one for the BDE License, as well as $49 for the 10-day trial version. The price does look a bit high, but it is still cheaper than fighting your way through the installation wizard. To have further details about this tool, you can visit the official BDE website.Jeff Bush Russell Jeff Bush (born June 30 http://chlebkova.blog.idnes.cz/redir.aspx?url=https://naseccape.weebly.com 6add127376 nicgor
 16. Avatar waldgeor ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  AcePDF for FlexiReport Software is a powerful application that supports many different file formats. At the same time it offers direct integration with Netbeans, C#, Delphi and SQL Server databases. Ardinet 2.0 is a 100% java dedicated server. We offer dedicated server hosting for 1$ to Unlimited Tier! A powerful and unique solution for sharing videos, audio and images. Unlike shared hosting, Ardinet IS NOT a website hosting service. Ardin https://wrapdiaterre.weebly.com 6add127376 waldgeor
 17. Avatar wyncha ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Advanced PDF stamper with syntax highlighting PDF Stamp provides you with a tool that lets you apply several filters to a PDF (e.g., concatenating several PDFs into a single file, creating a header or adding security code pages) as well as to check the input PDF’s header information and footer. The stamper can save the output files as new PDFs or even in other formats, while the syntax highlighting feature lets you know which points in the file are https://www.1mm.cc/export.php?url=https://rarisole.weebly.com 6add127376 wyncha
 18. Avatar hillfab ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  A TFTP server and client written in the.NET framework using C#. Includes support for TFTP options, logging of TFTP requests to different sources including to a SQL server. A class is also available to include TFTP into your own program. More features are planned, such as the ability to stream TFTP packages, logging to GeoIP, Ad-Aware, or Amazon SimpleDB. Wednesday, October 19, 2008 First, here is a screenshot of https://image.google.co.mz/url?sa=j&rct=j&url=https://mispaeflavde.weebly.com 6add127376 hillfab
 19. Avatar chrvee ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Comments GhostVolt is an easy to use application that is capable of protecting files in just a few clicks. However, it might not be suitable for ones who like advanced controls, but the streamlined interface and functionality make it highly suitable for everyone else. Overall, GhostVolt will probably serve best to various software related tasks or real estate organizations on enterprise level who want to protect their files from unauthorized users while still being able to view, share or manage their contents using the software. https://clients1.google.is/url?q=https://edinmemo.weebly.com 6add127376 chrvee
 20. Avatar niabeli ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  IRIS is a free service provided by the Mass Rapid Transit team. Connect to IRIS using a mobile device to get information on status updates (e.g. train running late) and alert you via SMS and WhatsApp when trains or bus services will start or stop running. These messages reach your mobile via SMS or WhatsApp even if you have no app or wifi. SMS-A-WHEEL is a wheel-based accessibility service provided by the Mass Rapid Transit team. https://handlastebe.weebly.com 6add127376 niabeli
 21. Avatar chesroel ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  http://www.google.sk/url?q=https://chatinzone.com/upload/files/2022/05/6JSLTUT1BbBNJQtT3zo2_17_3a04fc34a4b23e2a3cc73dbd4d1a81f8_file.pdf 341c3170be chesroel
 22. Avatar nandear ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  nandear 341c3170be https://x-streem.com/upload/files/2022/05/stjiHUgMkRLmBLmsTnSI_17_a93811f05d33e482b8e419566578aa36_file.pdf
 23. Avatar venlato ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  venlato 341c3170be https://affiliateschools.com/upload/files/2022/05/rLnAbJkJcvrYp2nWohOC_17_41576f8c867fb79877cdf4f8a5aa927c_file.pdf
 24. Avatar daisedy ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  daisedy 341c3170be https://www.streaming4fun.com/redirect.php?url=https://www.didochat.com/upload/files/2022/05/FwsvdukzXiTNxfcxTeis_16_85fc63a5601954124a9edc81f088f0b5_file.pdf
 25. Avatar eloifla ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  eloifla 341c3170be http://tanganrss.com/rsstxt/cushion.php?url=http://www.renexus.org/network/upload/files/2022/05/RSWW2Pu6u2PWVEbGlpUq_17_29c107741d08f94b2fd7ebaa88121be0_file.pdf
 26. Avatar yalxayv ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  yalxayv 341c3170be http://krym-skk.ru/bitrix/rk.php?goto=https://paperpage.sgp1.digitaloceanspaces.com/upload/files/2022/05/eBVV7kIk74kqmUYRVctz_17_c5b490e8d25f460e7dc4ec65e780a5fe_file.pdf
 27. Avatar savfin ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  savfin 341c3170be http://talewiki.com/cushion.php?https://friendship.money/upload/files/2022/05/QdXtiWCwCEuJkiogXN6j_17_00078e3195c112fc1b4d6ca20267fa73_file.pdf
 28. Avatar jayfair ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  jayfair 341c3170be https://www.kirschenmarkt-gladenbach.de/go.php?go=http://lnx.russellonline.it/elearning/claroline/document/goto/?url=https://social.deospace.com/upload/files/2022/05/DVmtCn9Wmf5u1YBBjMZE_17_1ea595ca6404f0a9fae9e773d26f449c_file.pdf
 29. Avatar walbli ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  walbli 807794c184 https://cse.google.bj/url?sa=i&url=https://www.ecossistemadx.com/profile/gianetaholanahkalavitah/profile
 30. Avatar kriscarl ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  kriscarl 807794c184 https://www.electricspinz.com/profile/RHSoftclip-Product-Key-Full-Free-Download/profile
 31. Avatar brewass ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  brewass 807794c184 https://toolbarqueries.google.rw/url?q=https://www.vivaaortodontia.com/profile/elousievalasquittah/profile
 32. Avatar rosealfi ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  rosealfi 807794c184 http://walkpittsburgh.org/?URL=https://www.thefanspired.com/profile/karmaynemacklean/profile
 33. Avatar kaecgav ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  kaecgav 807794c184 https://en.lawforpleasure.com/profile/Veron-Crack/profile
 34. Avatar xancris ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  xancris 807794c184 http://inp-act.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=https://www.betterbodiesosteo.com/profile/FF-Password-Exporter-Full-Version-Updated2022/profile
 35. Avatar dreaus ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  dreaus 807794c184 http://www.helppage.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=https://www.signal.org.uk/profile/MetNetMaker/profile
 36. Avatar makiesbe ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  makiesbe 807794c184 http://indian-wells.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=https://www.uncomfortablex.com/profile/providebernadeen/profile
 37. Avatar billnim ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  billnim 807794c184 http://local.northofboston.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=https://www.suncrestcap.com/profile/zebadianerville/profile
 38. Avatar sadlover ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  sadlover 807794c184 http://filebankit.com/?URL=https://www.progresspeople.co.nz/profile/maisinmaisinmaisin/profile
 39. Avatar blaigua ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  blaigua 7bd55e62be https://theplatformblog.wixsite.com/theblog/profile/Nootan-Isc-Physics-Class-12-Pdf-TOP-Free-84/profile
 40. Avatar yudenat ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  yudenat 7bd55e62be https://www.tradingtonics.net/profile/Downloadmanaqibjawahirulmaanipdf11-HOT/profile
 41. Avatar hefpat ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  hefpat 7bd55e62be https://www.tokyo-cowboys.com/profile/northcliffcaitalin/profile
 42. Avatar uluyas ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  uluyas 7bd55e62be https://en.flexapotek.com/profile/shlomobertinahalburtinah/profile
 43. Avatar garlvali ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  garlvali 7bd55e62be https://www.goodvibzh.fr/profile/Laila-Majnu-Movie-Download-720p-Youtube-TOP/profile
 44. Avatar goodlau ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  goodlau 7bd55e62be https://www.cacwpg.org/profile/tennillescratching/profile
 45. Avatar wylsaf ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  wylsaf 7bd55e62be https://www.mikishaismail.com/profile/tyannetyanneonorine/profile
 46. Avatar meagbern ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  meagbern 353a2c1c90 https://ko-fi.com/post/Productkeyforstereoscopicplayerkeygen-Latest-2022-H2H4CPIZO
 47. Avatar hirhast ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  hirhast 353a2c1c90 https://www.tinotronicsbets.co.za/profile/Mt-Power-Drum-Kit-2-Keygen-Torrent/profile
 48. Avatar cassfloo ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  cassfloo 353a2c1c90 https://threadywares.wixsite.com/mysite/profile/Vinyl-Master-Pro-25-Keygen-hearee/profile
 49. Avatar vollhilm ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  vollhilm 353a2c1c90 https://www.tampaquestcenter.com/profile/winefridehenlie/profile
 50. Avatar nelbene ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  nelbene 353a2c1c90 https://www.ohanahaleami.com/profile/Star-Defender-3-Keygen-Free-Download-uailvisi/profile
 51. Avatar alasrew ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  alasrew 353a2c1c90 https://ko-fi.com/post/Bootsy-Collins-Midi-Files-Latest-2022-R6R4CPKJE
 52. Avatar flawver ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  flawver 353a2c1c90 https://ko-fi.com/post/Gears-Of-War-Pc-Crack-Razor1911-Download-saskea-M4M1CPJBZ
 53. Avatar yamager ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  yamager 353a2c1c90 https://www.baileybunniesrabbitry.com/profile/alisaunderalisaunder/profile
 54. Avatar kapcat ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  kapcat 353a2c1c90 https://www.sascha-morgenstern.com/profile/Free-Download-Etap-11-Crack-kafdag/profile
 55. Avatar falaub ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  falaub 353a2c1c90 https://www.bgcweld.org/profile/namikonamikonamiko/profile
 56. Avatar jillmart ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  jillmart 353a2c1c90 https://ko-fi.com/post/Delinquent-Habits-Return-Of-The-Tres-Download-Zipp-S6S5CPDM7
 57. Avatar janwan ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  janwan 353a2c1c90 https://www.evbrothers.pl/profile/jamettelasalelasale/profile
 58. Avatar darolan ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  darolan 353a2c1c90 https://www.backtounity.com/profile/angellangellangell/profile
 59. Avatar ardheri ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  ardheri 353a2c1c90 https://muthorighnewpna.wixsite.com/agsapeho/post/altap-salamander-v2-53-plus-v2-5-portable-incl-plugins-precracke-rar-april-2022
 60. Avatar eidwar ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  eidwar 353a2c1c90 https://www.musiksalon.net/profile/saxbeesaxbeeviridis/profile
 61. Avatar chryoli ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  chryoli 353a2c1c90 https://iveydickow725d1v.wixsite.com/mickcogconsnic/post/crack-dcom-3g-mobifone-fast-connect-sartak
 62. Avatar edbolau ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  edbolau 353a2c1c90 https://www.tcusa.net/profile/rosanneultimahrosanne/profile
 63. Avatar olitam ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  olitam 353a2c1c90 https://www.togaprojects.com/profile/jaisonezekialjaydrion/profile
 64. Avatar cheyami ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  cheyami 353a2c1c90 https://wakelet.com/wake/ff7bcfseL2vtO9trUPjIb
 65. Avatar gleyasm ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  gleyasm 353a2c1c90 https://www.cakeresume.com/portfolios/top-rated-flexisign-pro-7-5v2-march-2022
 66. Avatar bailagr ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  bailagr 353a2c1c90 https://ko-fi.com/post/Carmes-gif-extractor-download-Hit-chejani-F2F6CPTXZ
 67. Avatar halagill ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  halagill 353a2c1c90 https://www.trongbungcavoi.com/profile/birdelayangchen/profile
 68. Avatar cactnoe ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  cactnoe 353a2c1c90 https://nabdulbhz.wixsite.com/amhidelink/post/c-essential-training-with-isac-artzi
 69. Avatar nadyottm ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  nadyottm 353a2c1c90 https://wakelet.com/wake/P3a1lx3h0SW8i7trYGNAW
 70. Avatar sailjama ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  sailjama 353a2c1c90 https://melaninterest.com/pin/download-do-hard-disk-serial-number-changer/
 71. Avatar maramo ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  maramo 353a2c1c90 https://ko-fi.com/post/Photosculpt-Textures-V2-Pro-Crack-R6R2CPVKR
 72. Avatar alrisafe ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  alrisafe 353a2c1c90 https://wakelet.com/wake/puSX1tE0XEAU16fCCHKDA
 73. Avatar aidvoly ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  aidvoly 353a2c1c90 https://www.excellencephysio.co.uk/profile/laseanlaseanisrael/profile
 74. Avatar dekchan ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  dekchan 353a2c1c90 https://cochaufitlaveasa.wixsite.com/madozeabo/post/crack-cocsoft-stream-down-v6-8-0-cracked-czw-updated-2022
 75. Avatar shayazm ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  shayazm 353a2c1c90 https://www.theoryimage.com/profile/chandanyzevaria/profile
 76. Avatar takkdaw ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  takkdaw 002eecfc5e https://www.mutt-matters.com/profile/ellizzahpinekipineki/profile
 77. Avatar valeleon ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  valeleon 002eecfc5e https://www.hamblenpres.org/profile/prismajenickaprisma/profile
 78. Avatar ryanmeig ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  ryanmeig 002eecfc5e https://wakelet.com/wake/k8aZkrL876-2wglUdV_pv
 79. Avatar yalwebs ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  yalwebs 002eecfc5e https://wakelet.com/wake/_S4bDxCFTqWe5dafRfI7Z
 80. Avatar octauldr ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  octauldr 002eecfc5e https://www.laceykido.com/profile/Ant-Video-Downloader-43-Full-Here-Portable/profile
 81. Avatar lizznang ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  lizznang fc663c373e https://ipayif.com/upload/files/2022/05/hObrVcDGkSbu8FuJRYtw_13_6e5425b691530c9f304812af692185d1_file.pdf
 82. Avatar manatas ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  manatas fc663c373e https://righmepifipe.wixsite.com/neremilkcon/post/acid-pro-7-serial-number-1k0-authentication-code
 83. Avatar rendara ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  rendara fc663c373e https://zuepraverenelan.wixsite.com/ticchierighda/post/easytradetool-updated-2022
 84. Avatar maeter ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  maeter 244d8e59c3 https://applahottja8793.wixsite.com/picmewasea/post/hulis-2-9-2-crack-for-pc
 85. Avatar latxim ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  latxim 244d8e59c3 https://public.flourish.studio/story/1522414/
 86. Avatar shakim ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  shakim 244d8e59c3 https://public.flourish.studio/story/1522029/
 87. Avatar shakim ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  shakim 244d8e59c3 https://public.flourish.studio/story/1522029/
 88. Avatar benndem ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  benndem 244d8e59c3 https://public.flourish.studio/story/1534851/
 89. Avatar takiiuan ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  takiiuan 244d8e59c3 https://paitasontimosi.wixsite.com/usenitaw/post/open-fortran-parser-crack-full-version-free-download-latest
 90. Avatar xeenbail ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  xeenbail 244d8e59c3 https://wakelet.com/wake/SMvHOzLUNP_sHjG12r_p9
 91. Avatar marhel ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  marhel f1579aacf4 https://public.flourish.studio/story/1507202/
 92. Avatar lauwal ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  lauwal 5052189a2a https://wakelet.com/wake/k2s8Ocrc5HFf0R0M0RZQ_
 93. Avatar ramsdai ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  ramsdai 5052189a2a https://wakelet.com/wake/smQ34em-x16Y21KfGitvj
 94. Avatar lovdaya ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  lovdaya 5052189a2a https://wakelet.com/wake/IBJZZv0xBtRXwb8MgFQwt
 95. Avatar yorykar ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  yorykar 5052189a2a https://wakelet.com/wake/bVJLSXjCm9Zg4LO1NO-q9
 96. Avatar knoyan ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  knoyan 5052189a2a https://public.flourish.studio/story/1386988/
 97. Avatar quanhol ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  quanhol 5052189a2a https://www.guilded.gg/atrialipics-Posse/overview/news/gy8xGQMy
 98. Avatar toilkam ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  toilkam 5052189a2a http://berlamos.yolasite.com/resources/incir-receli-2-tek-parca-720p-or-1080i.pdf
 99. Avatar davedo ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  davedo 5052189a2a https://wakelet.com/wake/0_qDI20bZm3LY7xViXHNI
 100. Avatar marann ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  marann 5052189a2a https://wakelet.com/wake/ACSXX2HuegWpkIRsEADJ4
 101. Avatar idaewand ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  idaewand 5052189a2a https://wakelet.com/wake/SVTNxnlh2hfnktn4STyw1
 102. Avatar vanihar ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  vanihar 5052189a2a https://www.guilded.gg/evcyramblis-Dodgers/overview/news/PyJvKq7y
 103. Avatar kalned ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  kalned 5052189a2a https://wakelet.com/wake/IifVPI2Qm40j8e-3E7xrq
 104. Avatar frangene ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  frangene 5052189a2a https://uploads.strikinglycdn.com/files/730f3e43-e361-4043-b349-874278586681/death-note-anime-subtitles-11.pdf
 105. Avatar vanumb ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  vanumb 5052189a2a https://wakelet.com/wake/gSRLNiRCRjSxnkK9acuxz
 106. Avatar oviegent ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  oviegent 5052189a2a https://wakelet.com/wake/OkgXpczyzJKyl62-ZgxOp
 107. Avatar fordabry ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  fordabry 5052189a2a https://wakelet.com/wake/UxwO0hZtTbpP3L7C_NGzn
 108. Avatar sadedo ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  sadedo 5052189a2a https://public.flourish.studio/story/1444448/
 109. Avatar berrene ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  berrene 5052189a2a https://wakelet.com/wake/jgeeduzimoXtb2TleI74b
 110. Avatar tifcle ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  tifcle 5052189a2a https://wakelet.com/wake/nloD9IDyETIht71AVrmip
 111. Avatar grapad ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  grapad 5052189a2a https://wakelet.com/wake/nQqWSAIhzxr8ECDC9OXxj
 112. Avatar axecail ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  axecail 5052189a2a https://wakelet.com/wake/NVCSz9IFGkkEU_la7HCjY
 113. Avatar gleunk ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  gleunk 5052189a2a https://wakelet.com/wake/4AYCaz33527Fbtsa4c2eT
 114. Avatar talcoj ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  talcoj 5052189a2a https://wakelet.com/wake/j3ZhBUm9x7hZF6zw1JljX
 115. Avatar margtal ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  margtal 5052189a2a https://www.guilded.gg//overview/news/A6jjZLL6
 116. Avatar krysall ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  krysall 5052189a2a https://public.flourish.studio/story/1425058/
 117. Avatar batvyn ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  batvyn 5052189a2a https://docs.google.com/viewerng/viewer?url=www.illuzzzion.com/socialnet/upload/files/2022/05/OC9u8GtOHe2j2yqxNT8V_05_2092895654cd72ffa978460d158709b7_file.pdf
 118. Avatar ilbenaki ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  ilbenaki 5052189a2a https://wakelet.com/wake/5Mtzg7slBFQQ0kiLgdWHQ
 119. Avatar nileken ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  nileken 5052189a2a https://wakelet.com/wake/SVbLjV_Pl7490t6e1F3Cm
 120. Avatar franambr ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  franambr f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/01wzMnM7bsw2RACiT_6LZ
 121. Avatar chanped ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  chanped f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/C9xavWzE_PPrMaDZgw–k
 122. Avatar fondjasi ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  fondjasi f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/Wko–Bfm8euJQpMpVMNsw
 123. Avatar oliyos ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  oliyos f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/Jj2BFZJbgj_Do4DEE74Ft
 124. Avatar davarosa ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  davarosa f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/PUJZcdLoMUmg1RZlaZvw5
 125. Avatar jamigre ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  jamigre f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/EmlzZLgekm24Vz6MKK48-
 126. Avatar kalchap ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  kalchap f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/EInJJ1hAKZycr2Mc57HwR
 127. Avatar fiorbela ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  fiorbela f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/Fpc01JsMtEUVKBp5mH6Nv
 128. Avatar jessbel ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  jessbel f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/nOQZyLvWYeTG05RxomJn0
 129. Avatar gerjam ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  gerjam f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/BjcFSAQkuTgt9lfDznt9L
 130. Avatar halakape ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  halakape f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/m1qCBYrnnmGBTQez4nFtK
 131. Avatar levzaca ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  levzaca f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/FLbkv-tISvW6Ch4X9z3BF
 132. Avatar madaft ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  madaft f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/LdqpY2KVJZuSXKz_2Dvow
 133. Avatar artyjann ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  artyjann f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/8PTxnlDcJXWOu9hSB3tXp
 134. Avatar ingrcos ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  ingrcos f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/GX8CgvnbuKZjLVJyjE5Mr
 135. Avatar nelwkeel ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  nelwkeel f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/jP5b0wdqgYWarQ163eKLt
 136. Avatar secrpal ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  secrpal f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/U6bXDE1no5KswIiqF1u0V
 137. Avatar papaenco ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  papaenco f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/ejGTRHbbv99YvQzuqnju3
 138. Avatar venrod ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  venrod f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/1Lw33R482L_RmeoOHhoFE
 139. Avatar stonmyki ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  stonmyki f6d93bb6f1 https://coub.com/stories/4841463-le-bot-8-4-torrent-build-x32-zip-serial-dmg
 140. Avatar lanhil ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  lanhil f6d93bb6f1 https://coub.com/stories/4841508-activation-how-calculate-raw-score-for-sat-software-torrent-serial-64-windows
 141. Avatar ozaapr ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  ozaapr f6d93bb6f1 https://coub.com/stories/5001505-professional-marat-sans-activation-free-iso
 142. Avatar dawlan ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  dawlan f6d93bb6f1 https://coub.com/stories/5026094-cracked-adobe-camera-raw-9-1-1-32bit-ultimate-zip-license-download-full-osx
 143. Avatar givjann ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  givjann f6d93bb6f1 https://www.guilded.gg/reohensbales-Legion/overview/news/Jla4QWYR
 144. Avatar godfpet ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  godfpet f6d93bb6f1 https://coub.com/stories/4873486-windows-sample-letter-of-request-for-salary-increase-utorrent-file-license-32bit-rar
 145. Avatar berkxan ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  berkxan fe9c53e484 https://public.flourish.studio/story/1286495/
 146. Avatar fabphy ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  fabphy fe9c53e484 https://trello.com/c/Bp8vK4R9/30-descargar-sightlinevr-versi%C3%B3n-pirateada
 147. Avatar jarrwasy ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  jarrwasy fe9c53e484 https://coub.com/stories/4924698-descargar-vcb-why-city-beta-version-version-pirateada
 148. Avatar addmort ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  addmort fe9c53e484 https://wakelet.com/wake/u6vXY5geFUitjl4nYSvst
 149. Avatar gilphi ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  gilphi fe9c53e484 https://wakelet.com/wake/2s4JUslIJjdOOn_xe9mcr
 150. Avatar devlyam ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  devlyam fe9c53e484 https://trello.com/c/Wnna6Eos/125-descargar-go-4-soldier-1-versi%C3%B3n-completa-gratuita-2021
 151. Avatar promiso ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  promiso fe9c53e484 https://trello.com/c/qzVGITrl/32-setvr-gratuita-2021
 152. Avatar nigaby ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  nigaby fe9c53e484 https://trello.com/c/tEe6eQ1U/60-descargar-homeland-lay-to-rest-versi%C3%B3n-completa-gratuita
 153. Avatar daevvalu ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  daevvalu baf94a4655 https://www.guilded.gg/itninmeres-Bombers/overview/news/A6jnd0O6
 154. Avatar ellprer ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  ellprer baf94a4655 https://coub.com/stories/4916652-descargar-run-jump-rabbit-turtle-version-completa-2022
 155. Avatar fyndxyr ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  fyndxyr baf94a4655 https://coub.com/stories/4944830-descargar-hunting-moon-vol-2-version-completa
 156. Avatar idelneva ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  idelneva baf94a4655 https://trello.com/c/CerzAI0c/45-descargar-fightttris-vr-versi%C3%B3n-completa-gratuita
 157. Avatar comlato ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  comlato baf94a4655 https://trello.com/c/PpSt9BeB/60-ksl-live-world-2016-the-animation-charlotte-amp-rewrite-versi%C3%B3n-pirateada
 158. Avatar nadakel ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  nadakel baf94a4655 https://trello.com/c/I92aY9Nh/102-descargar-silence-channel-versi%C3%B3n-completa
 159. Avatar derrtit ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  derrtit baf94a4655 https://trello.com/c/wG0oHEsu/32-descargar-jolly-bunnys-adventure-versi%C3%B3n-pirateada
 160. Avatar fadyamb ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  fadyamb baf94a4655 https://trello.com/c/ot7ksxMY/46-descargar-vacant-gratuita
 161. Avatar aidajan ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  aidajan baf94a4655 https://trello.com/c/L6e65yvy/58-descargar-you-have-10-seconds-3-versi%C3%B3n-completa
 162. Avatar eifibef ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  eifibef baf94a4655 https://coub.com/stories/4950534-descargar-djilyaro-gratuita-2021
 163. Avatar narroza ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  narroza baf94a4655 https://coub.com/stories/4953298-descargar-fieldrunners-2-version-completa-gratuita
 164. Avatar varpea ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  varpea baf94a4655 https://coub.com/stories/4917571-descargar-dark-forest-lost-story-vr-gratuita-2021
 165. Avatar kharfaul ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  kharfaul baf94a4655 https://coub.com/stories/4909049-descargar-station-35-version-completa-gratuita-2021
 166. Avatar fertcha ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  fertcha baf94a4655 https://trello.com/c/itjVlmfC/99-descargar-undead-darlings-no-cure-for-love-versi%C3%B3n-completa-gratuita-2022
 167. Avatar safaomol ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  safaomol baf94a4655 https://coub.com/stories/4921770-descargar-christmas-adventures-a-winter-night-s-dream-version-completa-2022
 168. Avatar yeegeor ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  yeegeor baf94a4655 https://trello.com/c/DrdSuc7i/39-dire-vengeance-gratuita
 169. Avatar deavyesh ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  deavyesh baf94a4655 https://coub.com/stories/4898120-descargar-life-game-version-completa-gratuita
 170. Avatar gabewort ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  gabewort baf94a4655 https://coub.com/stories/4941531-slingstar-gratuita
 171. Avatar vybesha ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  vybesha baf94a4655 https://coub.com/stories/4950189-cloudlands-2-version-completa
 172. Avatar ellesigf ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  ellesigf baf94a4655 https://trello.com/c/BJpkghCQ/142-seiga-kaku-uses-her-amazing-taoist-arts-and-gives-you-a-life-lesson-gratuita-2022
 173. Avatar yellaye ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  yellaye baf94a4655 https://trello.com/c/E40j4NeX/35-outta-this-kingdom-versi%C3%B3n-completa-2021
 174. Avatar kamager ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  kamager baf94a4655 https://trello.com/c/QVlkEBDq/126-descargar-hiking-simulator-2018-versi%C3%B3n-pirateada
 175. Avatar fertina ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  fertina baf94a4655 https://trello.com/c/dAIsKxnz/59-ul-gratuita
 176. Avatar chrigere ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  chrigere baf94a4655 https://coub.com/stories/4918758-gecky-the-deenosaur-stars-in-adventures-in-sunnydoodle-swimmingland-version-completa
 177. Avatar xiomvach ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  xiomvach baf94a4655 https://coub.com/stories/4919292-descargar-nobody-knows-version-completa-gratuita
 178. Avatar bribern ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  bribern baf94a4655 https://coub.com/stories/4919518-descargar-reventure-gratuita-2021
 179. Avatar darrhali ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  darrhali baf94a4655 https://trello.com/c/eh21vtTj/54-hexad-versi%C3%B3n-completa-gratuita-2021
 180. Avatar peawhy ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  peawhy baf94a4655 https://www.guilded.gg/skyloransos-Dodgers/overview/news/xypnmWOl
 181. Avatar mahkeget ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  mahkeget baf94a4655 https://trello.com/c/m0raSoAn/71-play-with-gilbert-a-small-tail-versi%C3%B3n-pirateada
 182. Avatar jillama ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  jillama a60238a8ce https://www.guilded.gg/psychwietratuls-Stars/overview/news/gy8kwak6
 183. Avatar sabice ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  sabice a60238a8ce https://www.guilded.gg/burmeditis-Buccaneers/overview/news/2lM1XqZl
 184. Avatar talator ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  talator a60238a8ce https://www.guilded.gg/slowrestremas-Raiders/overview/news/2lM1DV7l
 185. Avatar manader ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  manader a60238a8ce https://www.guilded.gg/deeszedetos-Dark-Force/overview/news/r6BwndNy
 186. Avatar saljan ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  saljan a60238a8ce https://coub.com/stories/4880350-nightmare-reaper
 187. Avatar chawash ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  chawash a60238a8ce https://www.guilded.gg/gyticreburs-Giants/overview/news/7lxdEDVl
 188. Avatar ranglor ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  ranglor 858dd91f15 https://marketplace.visualstudio.com/items?itemName=sceddogfiyo.HOFAPlugins-HOFA-IQReverb-V1011R2R-deepstatus-Serial-Key

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.