p39.2

9800€ de 25000€

9800€ de 25000€

Alliberar patents? | Martí Jiménez Mausbach

10 maig, 2021 |

Martí Jiménez Mausbach | @MartiJim7

Més d’un any després de l’esclat de la pandèmia i transcorreguts ja cinc mesos des que es va administrar la primera vacuna, el ritme de vacunació avança a un ritme molt desigual entre els diferents països del món. 

 

Aquest endarreriment té implicacions no només pels països de menor renda, amb menor accés a les vacunes i per tant majors taxes de transmissió i mortalitat, sinó per a països com el nostre: com més retardem la immunitat de la població mundial enfront del virus, major serà la probabilitat que aquest acabi mutant i desenvolupant variants resistents a les vacunes. A tall d’exemple, les vacunes d’Astrazeneca i Novavax presenten nivells d’eficàcia significativament inferiors contra la variant sud-africana B.1.351. 

 

Davant d’aquesta disjuntiva, l’octubre de 2020 l’Índia i Sud-àfrica van presentar una sol·licitud davant l’Organització Mundial del Comerç (OMC) demanant la renúncia a la propietat industrial de les vacunes. La moció, que compta amb el suport de prop de seixanta països, sol·licita que s’eximeixi als països membres de l’OMC d’aplicar i vigilar el compliment de l’Acord sobre els Aspectes dels Drets de Propietat Intel·lectual relacionats amb el Comerç (ADPIC) mentre duri la crisi sanitària. 

 

A aquesta reclamació s’hi afegeix el recent anunci del president nord-americà Joe Biden sobre un possible alliberament temporal de les patents de les multinacionals Pfizer-BioNTech, Moderna i Janssen.

 

El període d’exclusivitat de vint anys que atorga la patent a la pràctica entre vuit i deu anys reals de comercialització, és el termini previst perquè les empreses que desenvolupen fàrmacs, vacunes i altres innovacions biomèdiques puguin amortitzar la inversió i obtenir els beneficis corresponents a la seva activitat. 

 

L’alternativa a les patents en altres sectors és el secret industrial. L’empresa pot optar per seguir explotant la seva innovació sense obtenir un monopoli legal sobre la mateixa, sempre i quan oculti la informació de la seva invenció a la llum pública. Aquest mecanisme, però, és problemàtic en el sector biofarmacèutic, on l’ètica i qualitat científica requereixen la màxima transparència en la publicació de la metodologia i els resultats dels assajos clínics en registres habilitats per aquesta funció.

“L’expropiació de patents trencaria la seguretat jurídica en el mercat, desincentivant la recerca i el desenvolupament de noves vacunes en una futura pandèmia. El principal problema de la proposta d’alliberar temporalment les patents de les vacunes és que és una proposta fútil, que no tindrà cap impacte en escalar la manufactura de vacunes”

En canvi, quan l’empresa sol·licita una patent i en contra del que molta gent creu es veu obligat a divulgar la invenció de manera completa perquè professionals capacitats puguin reproduir-la. La informació divulgada amb la sol·licitud d’una patent dona seguretat jurídica al seu titular, perquè encara que la informació ja sigui pública, ningú podrà utilitzar-la sense la seva autorització, però també a la resta d’actors, que podran comprovar possibles errors en el procés de desenvolupament i posar-los de manifest. Això últim el control difús per part de la comunitat científica és especialment rellevant en productes com ara les vacunes.

 

Transcorreguts els vint anys, la patent ingressa en el domini públic i, llavors sí, qualsevol pot utilitzar-la lliurement. Des del meu punt de vista, sembla raonable qüestionar si aquest període és sempre adequat per a totes les innovacions i si mecanismes alternatius, com ara els premis, els compromisos de compra anticipada (AMC) o fins i tot la compra de patents pel sector públic, podrien suposar una alternativa viable. Tanmateix, l’expropiació de patents trencaria la seguretat jurídica en el mercat, desincentivant la recerca i el desenvolupament de noves vacunes en una futura pandèmia.

 

Dit això, el principal problema de la proposta d’alliberar temporalment les patents de les vacunes és que és una proposta fútil, que no tindrà cap impacte en escalar la manufactura de vacunes per tres motius:

 

En primer lloc, que una farmacèutica posseeixi una patent sobre un determinat producte no implica que altres farmacèutiques no puguin produir-lo a través d’acords de llicències d’ús. A finals de març s’havien signat 263 acords de llicència entre fabricants amb l’objectiu d’augmentar la producció. L’empresa Reig Jofre, per exemple, produirà 250 milions de dosis de la vacuna de Janssen a la seva planta de Barcelona. Empreses que van fracassar en els seus esforços en desenvolupar vacunes –la inversió en I+D biofarmacèutica és un esport de risc – com ara GSK, Merck o Sanofi, estan avui fabricant diverses de les vacunes aprovades pels reguladors.

 

En segon lloc, la suspensió dels drets de propietat intel·lectual no permetrà que màgicament, de la nit al dia, els potencials competidors puguin fabricar les vacunes. Els acords de llicència inclouen un procés de transferència de tecnologia, no només de la fórmula explícita de la vacuna sinó de coneixement tàcit, no articulat i difícilment transmissible, adquirit a través d’un procés de prova i error. Sovint l’empresa cedent (per exemple Janssen) visita les instal·lacions de l’empresa llicenciatària (per exemple Reig Jofre) i supervisa la producció dels primers lots. Alliberar les patents sense que les empreses propietàries col·laborin activament en instruir els nous productors en cadascun dels passos a seguir servirà de ben poc. Recentment coneixíem que a la planta de l’empresa Emergent Biosolutions es van arruïnar quinze milions de dosis, ja que per error es van barrejar components de les fórmules de les vacunes de Janssen i AstraZeneca.

 

En tercer lloc, el principal coll d’ampolla per escalar la producció mundial de vacunes no és l’existència de patents –de fet les de Moderna i AstraZeneca ja són públiques– sinó la capacitat de producció instal·lada per a fabricar-les. Actualment no hi ha capacitat latent o ociosa disponible per a fabricar les vacunes que empren la nova tecnologia d’ARNm –Pfizer-BioNTech i Moderna–, requerint complexes instal·lacions de microfluídica, a més de matèries primeres escasses com alguns enzims o lípids, congeladors de neu carbònica i personal entrenat i altament qualificat. Fins i tot la fabricació de vacunes tècnicament més senzilles com les d’adenovirus (AstraZeneca, Janssen, Gamaleya), virus inactivats (Sinovac, Sinopharm) o les de naturalesa proteica (Novavax) tenen limitacions importants com el nombre de bioreactors disponibles o quelcom tan trivial com la falta de bosses de plàstic!

 

Si els nostres polítics tenen interès en escalar massivament la producció de vacunes el que han de fer és incentivar l’augment de la capacitat instal·lada del sector privat −pagant més per dosi i incloent en el contracte disposicions per instal·lar nova capacitat dedicada− o invertint directament des del sector públic en l’increment dels factors productius necessaris –com ara bioreactors, enzims, lípids, nucleòtids, o fins i tot, bosses de plàstic.

 

Malauradament, el seu interès sovint no rau en buscar les millors solucions disponibles, sinó només posicionar-se com a lluitadors d’una causa justa, mobilitzant els sectors socials més crèduls i defugint de les seves pròpies responsabilitats.

 

 

Aquests són els últims dies de la nostra campanya de micromecenatge.

Aprofiteu aquesta última oportunitat per fer-vos “tribuneros fundadors” i gaudir de tots els avantatges d’aquesta modalitat!

Comentaris

 1. Avatar rediola ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  The program also comes with a database that you can use to create a running log of your movie watching experience. The organizer database can be constantly updated and you can even include more movies using searching or importing movies files available online. The program supports the addition of movies from General Catalogues and from DVDrip. You can have either a local or a remote database, the choice is yours. You can convert movies directly from your MPEG players to the movie database and you can save data for later. The program https://wakelet.com/wake/laM_k0gizJwuX7xfhxUcK 8cee70152a rediola
 2. Avatar elbygail ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Mef Core is a lightweight and extensible implementation of the.NET MEF (Model-Driven Framework) specification. So in your application, you use a Constructor selection logic, specifying which contracts the framework should import. In our case, we have some UI services which do not provide a UI, but want a global notification icon. We will also implement the Mef observable interfaces for automatic property change notification. This is specific to the AppServicePlugin Framework, but you might be able https://wakelet.com/wake/fKLH1NcayXU_DpHJUIbKQ 8cee70152a elbygail
 3. Avatar taiklar ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Windows XP/7/8/10/Vista (Win32); Free Install; 3.9 mB; 53.94 KB USB Camera Viewer is an application that allows users to view images stored on a USB memory stick, a smartphone camera, or any other device using the USB bus. There are many USB storage devices that can be connected to a computer, many of which can be used as storage media for a computer. The USB Bus is used http://www.stenaline.co.uk/affiliate_redirect.aspx?affiliate=tradedoubler&url=https://thaiherbbank.com/social/upload/files/2022/05/I6IU4xHowJEBpo35kWb3_19_5de875fce2e15ecf85e5b405e4d603cd_file.pdf 05e1106874 taiklar
 4. Avatar demahele ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Bulk SMS Editor is an easy-to-use Bulk SMS platform development suite. You can build entire SMS solution like landing page and mobile applicatoin in minutes. Your business can rely on us for creating business applications, which are fully and sustainably responsive! We will help you to define your business process, analyze customer attitudes, look for a better way – Bulk SMS Editor is there to help you make the difference! Although, we created Bulk SMS Editor to put your phone https://tecunosc.ro/upload/files/2022/05/RgN8xznsQ3wmPXuBw2mt_19_3fa3d38052d6c3bf42c668b42017497c_file.pdf 05e1106874 demahele
 5. Avatar antord ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  It can be installed on any Windows system and the interface enables you to create multiple notes on your desktop. if you want to download this software, you can use our web site method of correcting phase errors of a channel clock reference signal in a smart antenna system is provided in one known mobile telecommunication system in terms of the GSM standard (Global System for Mobile communications). Herein, the term “channel clock reference signal” is used https://www.coredytech.com/link.php?uid=base2-uk&url=https://spacefather.com/andfriends/upload/files/2022/05/fwZvCZfyPQyIVrqenfih_19_e3f9f1afadee2f032715794ddd1613fd_file.pdf 05e1106874 antord
 6. Avatar oliregy ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  1. Field of the Invention The present invention relates to footwear, and more particularly to athletic shoes having various configurations of cleats or studs. 2. Description of the Background Shoes with cleats provide traction on wet or other slick surfaces. Their benefit is exploited when there is no natural substrate for traction, i.e., wet pavement, woods, ice, frozen grass, mud, dirt or muddy grass, etc. A cleat is a shoe component that projects upwardly https://lueplafinam.weebly.com 6add127376 oliregy
 7. Avatar nadecas ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  What’s new When making calls to people whose call forwarding number is not your Skype or cell phone number, the app will use Skype’s NAT/RTP support technology to initiate calls through port 5061 and 8050, and you will be able to capture the conversation as usual. Why an app? A long chat with a friend may take as much as half an hour, that’s a lot of time we usually can’t manage to use http://cse.google.co.ve/url?sa=t&url=https://riroquarpai.weebly.com 6add127376 nadecas
 8. Avatar aleieily ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Magic Boss Key make the program easy to operate because it have a minimalistic graphical interface. It is quick when you open any window after installation. Find any key and get a confirmation window that will guide you with the process of hiding that window. Features include: – Quick key search when you open the program and display a really cool and minimalistic interface. – A popup panel will appear instantly that gives you all the information. – Speed a program opening and hiding. – Powerfull key search https://cse.google.at/url?sa=t&url=https://roundcreatopstor.weebly.com 6add127376 aleieily
 9. Avatar sacokal ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Like it? Share with your friends! Similar Software: B.A.S.E.L.F. (Windows) – Discover hidden streaming music by yourself in Jukebox, it’s super-easy to use. Jump right into the music genre you like to discover all the available music. MongoMusicMapper 1.12.03 – Watch 6000+ albums ordered by genre with MongoMusicMapper. https://senthaconi.weebly.com 6add127376 sacokal
 10. Avatar phyljame ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  November 8th, 2017 paintIt is small utility to convert ‘Save JPG’ picture format to PDF. The most simple usage instructions: you press ‘Save As PDF’ button, after that you give a name to result files and save. After the date, you go to the ‘Export PDF’ toolbar and choose a proper format and finish. The app allows you to choose a native printer driver and convert pictures to PDF after you choose ‘Save As PDF’ or https://liabarera.weebly.com 6add127376 phyljame
 11. Avatar nanver ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  ■ foobar2000_enh ■ foobar2000_enh_ie If not all of those you can bypass the install by copying the.dlls to your foobar2000 install folder. Hide pixels (alternative to lolipop) is a small freeware utility that removes a pixel from that sized image. The main features include: ■ Can be used to hide pixels in images, e.g. “Hide pixel X” https://helmdysprafoot.weebly.com 6add127376 nanver
 12. Avatar haybeth ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Tray Icon Manikin like a tray released software. You will see Tray Icon Manikin as the tray icon, just drag’n drop it, you can test your icon very easily! Tray Icon Manikin looks like a tray released software and it was made to work as a tray released software. Tray Icon Manikin can work also with a plain application icon (no tray-icons). You may use “Tray Icon Manikin” directly! https://bronracbioti.weebly.com 6add127376 haybeth
 13. Avatar bennar ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Given that it has been developed and tested on the Windows 8 operating system and higher, we recommend users to apply it on any Windows based computer operating system, regardless whether that is an HP-branded laptop or desktop. Bison, the de-facto text editor that is available by default on unix-based OSes, is quite a impressive piece of software. As compared to the bloated, resource-eating competitors like Vi and Vim, Bison requires just a bit of the https://www.vizioshop.com/?sajt=1322&redir=https://citahelpba.weebly.com 6add127376 bennar
 14. Avatar perkwile ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  These are mainly keyboards, but could also be mice, joysticks, touchscreens, or even other specialized devices. The most common use of HID map is to enable easy access to the windows computer running the program through a text/shortcut mail client. There are multiple buttons to configure options. First there are the hotkeys associated to each app in your keymap. Theses are the part of the user interface that will activate the function by pressing a tab. https://tabboretgars.weebly.com 6add127376 perkwile
 15. Avatar harywak ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  /Ratings for the best Security Software Best Overall Bitdefender — a trusted name in the business, offers a ton of features, is easy to configure, and is one of the best around. (Read more >>) Best Free (for Home) Nod32 — a program that we previously recommended, has a large growing following, is capable, and places an emphasis on privacy and anonymity. (Read more >>) Best Mobile (for Home) mSecure https://www.life-church.com.au/?URL=https://afamenle.weebly.com 6add127376 harywak
 16. Avatar reddbya ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Installation {#L00270} (Please make sure you are running the most recent version of the applications). Copy required files and folders into known location. https://blocratuamen.weebly.com 6add127376 reddbya
 17. Avatar nervpro ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Mogam2015-12-06 17:43:28 This software is awesome i’ve tried it and i’ve no problems whatsoever to make this short it’s the best DVD to 3gp converter ever. other than that i can say that it’s at most 10,000 pesos and worth every single single cent. Mathilde2015-12-02 15:27:39 Saw this http://images.google.li/url?sa=t&url=https://deochecentmi.weebly.com 6add127376 nervpro
 18. Avatar benana ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Furthermore, it has applications such as Transmission and Cloudflare DNS, allowing users to handle requests via those services as well. What’s more, YogaDNS resolves names over all three DNS protocols. Hence, it’s practically essential for DNS clients, any other network-related app, or even the simplest desktop environment, as it circumvents the crippling aspect that is DNS. Screenshots Screenshots taken on a MacBook Pro 13 1. Initial setup with a default configuration. 2. Status panel and DNS server configuration set to a custom DNS server. 3. IMy DNS configuration. https://promunninla.weebly.com 6add127376 benana
 19. Avatar jontam ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  It might seem a bit complicated at first but the more you use it, the more it would become an easy way to stay organized and manage things that you have to do. If you’re tired of those applications that could keep everything organized, you should definitely try out Get Organized, it’s totally worth it. Share this: Introduction BBC Sports Match Calls is a simple sports application that allows you to easily add your favorite sports teams and find information about them, together with https://stafpinfarand.weebly.com 6add127376 jontam
 20. Avatar ranwesti ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Result 1: Rip the CD Command: xcdg extract /path/to/your/cd Examples: xcdg CD:/Users/lindblais/Desktop/Music/Nirvana/…/Nirvana/In Utero-Sifting…/Sifting.wav orxcdg CD:/Users/lindblais/Desktop/Music/Nirvana/…/Nirvana/In U http://S.T.Ep.Ha.N.IeConne.R5.8352@www.coolen-pluijm.nl//cookies/?url=https://scoplabnema.weebly.com 6add127376 ranwesti
 21. Avatar zarrzym ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  On the other hand, the software might be not be the most suitable tool for everyone because of its outdated version, as well as the lack of a community forum or any instructions or documentation.Q: Websockets App Crashed on iOS 9 beta 5 Everytime I run my app on the simulator I get the error Warning: Terminating app due to uncaught exception ‘NSInvalidArgumentException’, reason: ‘application is likely running in the foreground and the https://breathmotchire.weebly.com 6add127376 zarrzym
 22. Avatar frawen ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Features of Veedid GTD Todo List: *Intuitive Interface *Awesome Drag & Drop Support *Rearrange Tasks *Export to CSV *Group and add Sur La Table’s Quick Start has everything you need to create easy, uncomplicated, and intuitive functions for your tasks: Complete the quick form to sign up for email updates, MyQuickBook, and access to our special discounts. You’ll receive a “quick https://rchecgyousaleab.weebly.com 6add127376 frawen
 23. Avatar ermysb ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  And you can set your favorites or changes the homepage URL. The program includes a special mode, which protects your Internet activity from third-party surveillance, logging such activities or resetting cookies as soon as the program closes. Additional tools Pampa can download and install updates for your operating system through the automatic updates tool. The program includes the following features: Set the image slideshow speed. Using web coupons and drag-and-drop the links to the pane. The resource bar https://webhosting-wmd.hr/?URL=https://riejuchildjour.weebly.com 6add127376 ermysb
 24. Avatar elmbent ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  Do you need text to speech on your smartphone? Or maybe you want to listen to a new song while working? And do you often find yourself searching for a song called “Louis Armstrong”? With Smart Text to Speech, you’ll never have to interrupt your focus. The easiest voice on the planet is on your smartphone. And it’s always only a click away. With over 1,200 languages in total, Smart Text to Speech will never let you down and never ask you to pay https://biartictempccut.weebly.com 6add127376 elmbent
 25. Avatar whyger ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  https://fryter.com/upload/files/2022/05/SYCOlk7MEyYczLMOhqm1_17_3df3d7493a76e193583ee1be9bf40251_file.pdf 341c3170be whyger
 26. Avatar bemjan ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  bemjan 341c3170be https://social.urgclub.com/upload/files/2022/05/QnXxDoAgE4uMBivGPqfE_16_16c4fbea8260f86bdb10bd6eae87d9de_file.pdf
 27. Avatar brynkam ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  brynkam 341c3170be https://www.fajciaren.sk/?URL=http://demo.funneldrivenroi.com/council/upload/files/2022/05/HhLPwLTt6usQAQnU7zno_16_11844c34e61a7c4ccd2c9e18ddc5799b_file.pdf
 28. Avatar leanher ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  leanher 341c3170be http://klubua.ru/redirect.php?url=https://obeenetworkdev.s3.amazonaws.com/upload/files/2022/05/lz5voiRoIblZh621Uw19_17_c24d2b31ff9c6e834749867c017b4c44_file.pdf
 29. Avatar okalole ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  okalole 341c3170be https://beta.pinoysg.net/upload/files/2022/05/hOc9l3W9DMF5FcezSKUo_17_a9d7b561e0bd53d164bb356c976d9ce7_file.pdf
 30. Avatar evemac ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  evemac 341c3170be https://si.mplisticholem.e.l.l.o.w.l.U.N.c.h.r.o.o.m.e@www.bausch.com.my/en/redirect/?url=https://likesmeet.com/upload/files/2022/05/AFsPsi3vqupwOYyrxrH6_17_d4ded21caaf4df4492ad86aadebeae75_file.pdf
 31. Avatar evemac ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  evemac 341c3170be https://filiptucek.blog.idnes.cz/redir.aspx?url=https://xn--wo-6ja.com/upload/files/2022/05/uNoWeFY6zDTQacu5ySD8_17_5444be8971d2b59c0f5cbbb9b619efaf_file.pdf
 32. Avatar ohapea ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  ohapea 341c3170be https://vdvoem.com/forum/away.php?s=https://thaiherbbank.com/social/upload/files/2022/05/bQjLTRV9vxtawWupmo6k_17_0e12f87d3ab22f68870396e303f4784f_file.pdf
 33. Avatar breanas ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  breanas 341c3170be https://www.volkswoerterbuch.at/goto/?link=https://adsocialnetwork.com/upload/files/2022/05/iZYjd7mcbyKylOvIZVJ9_17_519e2457f337fc31b2d59f0c99526999_file.pdf
 34. Avatar finihola ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  finihola 341c3170be https://google.tl/url?q=https://www.adultzoo.club/upload/files/2022/05/jZzSd3GK5zG1oGhYUqLv_17_ee71a4ba1bbe786f5e8438e31ea9ddd3_file.pdf
 35. Avatar fayrfri ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  fayrfri 807794c184 https://clients1.google.co.ma/url?q=https://de.franz-schubert-conservatory.com/profile/Make-Transparent-Crack-Patch-With-Serial-Key-Free-Download-3264bit/profile
 36. Avatar xevawals ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  xevawals 807794c184 https://clients1.google.cv/url?q=https://de.kievewc.com/profile/gavridgavridxavyer/profile
 37. Avatar xyliulri ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  xyliulri 807794c184 https://www.greatamericandrycleaners.com/profile/Spectral-Python-Crack-X64/profile
 38. Avatar vinflem ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  vinflem 807794c184 https://www.yogalibre.com/profile/XtraPrinting-Library-Crack-X64-Latest-2022/profile
 39. Avatar gordwony ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  gordwony 807794c184 https://images.google.com.gr/url?q=https://www.assorca.com/profile/FileSecrets-Crack-Latest2022/profile
 40. Avatar manfwalk ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  manfwalk 807794c184 http://www.japangirl.us/__media__/js/netsoltrademark.php?d=https://www.stoppoaching-now.org/profile/elizahyouniscaylana/profile
 41. Avatar daresamm ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  daresamm 807794c184 https://loopbaan.dezorggroep.nl/redirect.php?from=https://www.baowich.in/profile/takenjahsailorormand/profile
 42. Avatar ulrineu ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  ulrineu 807794c184 https://cse.google.hu/url?sa=t&url=https://www.highwise.org/profile/TellTale-Widescreen-Patcher-Crack-Activation-Key-For-PC-2022/profile
 43. Avatar briekal ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  briekal 807794c184 http://yanasawa.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=https://www.kfst.org.nz/profile/finleefinleewestyn/profile
 44. Avatar mahlin ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  mahlin 807794c184 https://www.google.bt/url?sa=i&url=https://www.authoritytax.info/profile/Thaiphoon-Burner-Product-Key-Full-Download-WinMac/profile
 45. Avatar castal ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  castal 807794c184 https://www.kralen.com/counter.php?link=http://lnx.russellonline.it/elearning/claroline/document/goto/?url=https://www.medcityrollerderby.com/profile/EasyStructure-Download/profile
 46. Avatar laulprot ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  laulprot 807794c184 https://snyderbailey.com/RealtorWebPage?template=embed&customlink_id=2356578008&content=https://www.gabriola-auxiliary.org/profile/AnLink-Crack-PCWindows/profile
 47. Avatar nirebel ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  nirebel 7bd55e62be https://ru.amberdesigngh.com/profile/HOT-Candydoll-Tv-Valensiya-S-Sets/profile
 48. Avatar lavritt ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  lavritt 7bd55e62be https://www.onedollarpermile.com/profile/maeghynmaeghynxylophiah/profile
 49. Avatar eactaiw ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  eactaiw 7bd55e62be https://www.keithscomfortblankets.org/profile/hissahsirinahnarrow/profile
 50. Avatar ursuwer ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  ursuwer 7bd55e62be https://www.pilatescenterofviera.com/profile/Baaghi-3/profile
 51. Avatar defegaze ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  defegaze 7bd55e62be https://www.brake-d.com/profile/ellysonlashergeertrudie/profile
 52. Avatar heawatt ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  heawatt 7bd55e62be https://www.boostmassageia.com/profile/isabeauisabeauisabeau/profile
 53. Avatar palmelis ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  palmelis 7bd55e62be https://www.ducioptika.hu/profile/Breaking-Bad-All-Seasons-1080p/profile
 54. Avatar kendbri ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  kendbri 353a2c1c90 https://retodestcecompcabl.wixsite.com/sapolecar/post/phil-collins-face-value-full-album-zip-ottoodys
 55. Avatar helmdael ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  helmdael 353a2c1c90 https://wakelet.com/wake/5vQAisGI5UNa8pliN9x31
 56. Avatar evallonn ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  evallonn 353a2c1c90 https://www.physicsresourcebank.com/profile/Sap2000-V1424-Crack-For-Windows-7-2022Latest/profile
 57. Avatar talizac ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  talizac 353a2c1c90 https://niwamcaigusaczo.wixsite.com/atlyrate/post/dell-portable-bios-and-diags-rev-a34-zip-4130
 58. Avatar damcou ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  damcou 353a2c1c90 https://www.cakeresume.com/portfolios/raman-raghav-2-0-download-movie-1080p-torrent-allu
 59. Avatar lynndei ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  lynndei 353a2c1c90 https://lideemlantforge.wixsite.com/eranrapro/post/shrew-soft-vpn-client-2-2-2-crack
 60. Avatar adabam ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  adabam 353a2c1c90 https://gaytenticentming.wixsite.com/riamitualmonc/post/new-release-pmdg-737ngx-dll-crack
 61. Avatar jaimar ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  jaimar 353a2c1c90 https://www.helloedlife.com/profile/Bobcadv23FULLVersiondownload-makbsas/profile
 62. Avatar amaddels ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  amaddels 353a2c1c90 https://krauchwerge.wixsite.com/reharpochan/post/connectify-hotspot-pro-12-2-29292-crack-serial-key-rengil
 63. Avatar perhon ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  perhon 353a2c1c90 https://wakelet.com/wake/EcTI9kGWdcDvDht_QLWn3
 64. Avatar pavsan ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  pavsan 353a2c1c90 https://wakelet.com/wake/cU7XujLxn-nx_LxzTTbbS
 65. Avatar eidfryt ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  eidfryt 353a2c1c90 https://melaninterest.com/pin/vmware-vsphere-esxi-5-1-keygen-crack-garcode/
 66. Avatar hilkas ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  hilkas 353a2c1c90 https://www.johanneshaberl.com/profile/1001-Chess-Exercises-For-Beginnerspdf-Updated-2022/profile
 67. Avatar vinell ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  vinell 353a2c1c90 https://wakelet.com/wake/_EP-FcO1MoYI9N0S3nqZn
 68. Avatar laulkas ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  laulkas 353a2c1c90 https://www.cakeresume.com/portfolios/abbyy-pdf-transformer-1-0-activation-code-hack-gra
 69. Avatar daicdeah ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  daicdeah 353a2c1c90 https://fr.fashionluxeparis.com/profile/Users-Choice-Formsapi-Master-V2-0-Crack-Serial-Downlo-1-Latest2022/profile
 70. Avatar makmau ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  makmau 353a2c1c90 https://ko-fi.com/post/ESET-Endpoint-Security-Antivirus-6-6-2078-5-Full-W-K3K2CPROR
 71. Avatar darale ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  darale 353a2c1c90 https://www.cakeresume.com/portfolios/beamng-drive-crashes-kryton-crack-updated
 72. Avatar almyhar ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  almyhar 353a2c1c90 https://www.davidcondonwoodcraft.ie/profile/takeiahjaleenatakeiah/profile
 73. Avatar betelid ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  betelid 353a2c1c90 https://www.cakeresume.com/portfolios/adobe-acrobat-dc-pro-crack-amtlibdll-14
 74. Avatar huldenz ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  huldenz 353a2c1c90 https://melaninterest.com/pin/the-the-light-swami-vivekananda-full-movie-download-biakeyn/
 75. Avatar ninigene ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  ninigene 353a2c1c90 https://en.oliofaieta.com/profile/aggressivebaldrick/profile
 76. Avatar aleikala ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  aleikala 353a2c1c90 https://melaninterest.com/pin/trachtenberg-speed-math-software-crack-keygen-april-2022/
 77. Avatar eruurz ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  eruurz 353a2c1c90 https://www.vyberiot.com/profile/Muse-Showbiz-Full-Album-Zip-Hit-Final-2022/profile
 78. Avatar checarr ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  checarr 353a2c1c90 https://wakelet.com/wake/OGR0WKBKZh7jrU40D_80-
 79. Avatar garlsant ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  garlsant 353a2c1c90 https://wakelet.com/wake/ETvL7Y5xxj5VwKtQ5OC2A
 80. Avatar vallmari ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  vallmari 353a2c1c90 https://wakelet.com/wake/drLv5kaSYU9_8on2OVFjC
 81. Avatar paserb ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  paserb 353a2c1c90 https://deepanshugupta46.wixsite.com/ignitionswitch/profile/Incognito-Viewer-Second-Life-40rar-Latest-2022/profile
 82. Avatar kiagra ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  kiagra 353a2c1c90 https://melaninterest.com/pin/ejay-house-6-reloaded-serial-code/
 83. Avatar fyntal ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  fyntal 002eecfc5e https://www.holyellefit.com/profile/kaurievortygerne/profile
 84. Avatar dorrec ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  dorrec 002eecfc5e https://www.prowrestlingmusings.com/profile/walliewalliewallie/profile
 85. Avatar darnjai ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  darnjai 002eecfc5e https://wakelet.com/wake/hBmeaSw1i8Eg4h6IV1k1j
 86. Avatar qudaphe ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  qudaphe 002eecfc5e https://es.canyonhillsptsa.com/profile/cedrictjoklecaarin/profile
 87. Avatar yameli ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  yameli 002eecfc5e https://nerovnost1993.wixsite.com/deotazigwei/post/bulletstorm-with-crack-and-crackfix-update
 88. Avatar walsbeth ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  walsbeth 002eecfc5e https://ziedemasiherpie.wixsite.com/fullwoodbogast/post/polar-express-movie-download-full-version-gladval
 89. Avatar uganthad ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  uganthad 002eecfc5e https://wakelet.com/wake/xrzZj6LFunEsZ4srAEU3o
 90. Avatar glyuail ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  glyuail 002eecfc5e https://es.unite4truth.com/profile/thoraldyamylareamyn/profile
 91. Avatar laynchar ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  laynchar 002eecfc5e https://www.nahhali.net/profile/ludellahludellah/profile
 92. Avatar santcous ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  santcous 002eecfc5e https://melaninterest.com/pin/xforce-keygen-autocad-mechanical-2010-how-to-use/
 93. Avatar quearg ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  quearg fc663c373e https://docs.google.com/viewerng/viewer?url=telebook.app/upload/files/2022/05/yztoHUDkcKdgJMnG7ZVI_13_656f283af1994f9cddb5993f6fedb343_file.pdf
 94. Avatar paddsap ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  paddsap fc663c373e https://www.eternalcremaciondemascotas.com/profile/preeyahdisclaimer/profile
 95. Avatar wavetem ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  wavetem fc663c373e https://stanislavgorbachyo.wixsite.com/countcedarsry/post/igo-primo-download-windows-ce-software-2022
 96. Avatar staeli ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  staeli 244d8e59c3 https://www.guilded.gg/sfaluatexens-Outlaws/overview/news/7R04pnnR
 97. Avatar olwyadle ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  olwyadle 244d8e59c3 https://vyarectkinpalmliba.wixsite.com/afnogmatchsal/post/sld-calculator-serial-key-for-pc
 98. Avatar rasbla ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  rasbla 244d8e59c3 https://callistamqyo.wixsite.com/vandasethealh/post/binary-viewer-editor-crack-32-64bit-updated-2022
 99. Avatar wandes ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  wandes 244d8e59c3 https://wakelet.com/wake/dw68AO2Y8NYsvT0IPjWLY
 100. Avatar latjus ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  latjus 244d8e59c3 https://avisbasselq8p.wixsite.com/taituirestxe/post/infinite-pre-algebra-2-0-0-59-crack-free-32-64bit-latest-2022
 101. Avatar probri ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  probri 244d8e59c3 https://fehaggeweari.wixsite.com/myovoguser/post/hieroeditor-crack-free-pc-windows-april-2022
 102. Avatar gabeingl ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  gabeingl 244d8e59c3 https://wakelet.com/wake/gsJPiMnt_ABsoxxoamUGP
 103. Avatar rylpier ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  rylpier 244d8e59c3 https://melaninterest.com/pin/autocad-crack-free-download-for-pc-2/
 104. Avatar elifer ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  elifer 244d8e59c3 https://melaninterest.com/pin/musoftware-icons-extractor-crack-for-pc/
 105. Avatar heiway ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  heiway 244d8e59c3 https://jeshavimem.weebly.com/svk-protector-crack—macwin-april2022.html
 106. Avatar elgtash ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  elgtash f1579aacf4 https://public.flourish.studio/story/1501134/
 107. Avatar phiest ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  phiest 5052189a2a https://wakelet.com/wake/SaUM4rtRLmZb-uUZEANUI
 108. Avatar yovesan ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  yovesan 5052189a2a https://wakelet.com/wake/XUF4d2kuvFu4_WEYeZxhT
 109. Avatar safurc ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  safurc 5052189a2a https://wakelet.com/wake/diYTVxzBUSUzybLbZ90zQ
 110. Avatar ranslato ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  ranslato 5052189a2a https://wakelet.com/wake/7NSg0mXSATZbyqoq0TaA5
 111. Avatar gerbail ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  gerbail 5052189a2a https://wakelet.com/wake/I4iqTNEQLRz-9YvQy82Jw
 112. Avatar stenerr ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  stenerr 5052189a2a https://wakelet.com/wake/oUtMAhEKBULA-KgqamfPV
 113. Avatar lasejay ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  lasejay 5052189a2a https://wakelet.com/wake/Emjo8LgA4M633DjebD1s0
 114. Avatar veredanc ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  veredanc 5052189a2a https://wakelet.com/wake/T6kp7bIR_sO9B6jVrsjOu
 115. Avatar rydeid ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  rydeid 5052189a2a https://public.flourish.studio/story/1440028/
 116. Avatar rydeid ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  rydeid 5052189a2a https://public.flourish.studio/story/1440028/
 117. Avatar parhug ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  parhug 5052189a2a https://public.flourish.studio/story/1404058/
 118. Avatar yonmedi ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  yonmedi 5052189a2a https://wakelet.com/wake/f9kOwTqF4D4ynGmj3Qz_E
 119. Avatar flurwyle ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  flurwyle 5052189a2a https://www.guilded.gg/sgenkingwebnas-Banana-Stand/overview/news/r6BdgOrR
 120. Avatar latche ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  latche 5052189a2a https://www.guilded.gg/rivibushos-Gladiators/overview/news/vR1PeJGy
 121. Avatar clemgre ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  clemgre 5052189a2a http://tapisli.yolasite.com/resources/Keygen-Polderbits-90-64-Bits.pdf
 122. Avatar vittprom ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  vittprom 5052189a2a https://www.guilded.gg/viemanvernberhos-Warriors/overview/news/x6gxP3Ey
 123. Avatar bardar ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  bardar 5052189a2a https://wakelet.com/wake/9Hssvxp1i13ItXXDYf0ss
 124. Avatar cheaith ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  cheaith 5052189a2a https://wakelet.com/wake/RZkZHFTRnA2PblGDCZQEk
 125. Avatar iresoph ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  iresoph 5052189a2a http://18.138.249.74/upload/files/2022/05/ws1nkcWe2faZUt3Uk8mY_05_36d74aebd354840e5ddd97eac459e80f_file.pdf
 126. Avatar philarde ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  philarde 5052189a2a http://elstylmo.yolasite.com/resources/gta-san-andreas-no-cd-crack-gamecopyworld.pdf
 127. Avatar lenmarc ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  lenmarc 5052189a2a https://public.flourish.studio/story/1447570/
 128. Avatar waiell ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  waiell 5052189a2a https://www.guilded.gg/gongcamppictis-Indians/overview/news/JlaqZWNl
 129. Avatar sylvqua ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  sylvqua 5052189a2a https://wakelet.com/wake/-vHVBiJvX9QPhBixoRnOk
 130. Avatar pentripl ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  pentripl 5052189a2a https://wakelet.com/wake/YYQWNXWyrZsk8BcdIpJMO
 131. Avatar fallarr ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  fallarr 5052189a2a https://wakelet.com/wake/1euhaBSqGhzm2a3epcOdL
 132. Avatar peeysa ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  peeysa 5052189a2a https://wakelet.com/wake/JUok7La8daztC6WSy3DOZ
 133. Avatar ulrbry ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  ulrbry f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/_oPbIkFM8wf8j-w2wrpXs
 134. Avatar reedgodw ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  reedgodw f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/Iz4XpJ5lDuUkU2ekTqfSx
 135. Avatar fertdeko ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  fertdeko f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/Rt-B7U9QviS7I4w1zaKV5
 136. Avatar adalali ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  adalali f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/lBJ4gQ72FXjTi5Rud7Si3
 137. Avatar freymanq ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  freymanq f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/l7GRHXeoe2d0DtzZZzUID
 138. Avatar belcaid ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  belcaid f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/8kdpoknMKxKOiay4puwoI
 139. Avatar chadwhy ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  chadwhy f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/Ja0IaUoRbPbsr4wFtSH-1
 140. Avatar lawlbull ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  lawlbull f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/ZycuvFKFneehMl1xbL8hm
 141. Avatar reielis ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  reielis f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/jObxDzOcIBebHSAD13VdQ
 142. Avatar sakgil ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  sakgil f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/viFWDL2tPw6e6JblYxYo1
 143. Avatar hartdel ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  hartdel f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/cgjnjK4r6ZqXM2-bOeXM7
 144. Avatar jakojan ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  jakojan f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/bP_XFBVQdVk145TfZ6u-K
 145. Avatar byancall ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  byancall f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/-GsJRc8FcqqPfGyWAcYCW
 146. Avatar amiger ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  amiger f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/Jlyn4eKKD1Q8YyD7Mo1zb
 147. Avatar rowderm ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  rowderm f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/md4_UhPVAJeRWCzfugnQm
 148. Avatar leogod ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  leogod f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/w6oHe-cQ-Mzb_VDVJRFuM
 149. Avatar niccarl ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  niccarl f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/8s1W2HvbPFnhRWKG2jcRT
 150. Avatar santnayl ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  santnayl f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/9fYBGkaP8musWkHgkJXwU
 151. Avatar latvalei ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  latvalei f50e787ee1 https://wakelet.com/wake/vdS73YsV_XJL7fc8Ycrlt
 152. Avatar naetmaur ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  naetmaur 00291a3f2f https://www.guilded.gg/asphotesis-Warlocks/overview/news/9lo2q2vR
 153. Avatar chenan ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  chenan 00291a3f2f https://www.guilded.gg/nunifanles-Heroes/overview/news/BRwGW38R
 154. Avatar weaykee ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  weaykee f6d93bb6f1 https://coub.com/stories/4841549-key-sarbakan-flash-games-download-rar-file-full-version-windows
 155. Avatar breefero ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  breefero f6d93bb6f1 https://coub.com/stories/4841582-sidify-music-converter-2-2-3-key-torrent-ultimate-free
 156. Avatar livomair ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  livomair f6d93bb6f1 https://coub.com/stories/5001635-epub-esparbec-monsieur-est-servi-download-ebook-rar
 157. Avatar ysybberw ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  ysybberw f6d93bb6f1 https://coub.com/stories/5026112-kickass-escape-room-game-answers-level-3-english-dubbed-full-dubbed-watch-online
 158. Avatar walsroz ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  walsroz f6d93bb6f1 https://www.guilded.gg/esabredecs-Blues/overview/news/9loM43ry
 159. Avatar endibail ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  endibail f6d93bb6f1 https://coub.com/stories/4873561-registration-mastin-labs-kodak-everyday-original-for-capture-one-full-version-pc-latest-64bit
 160. Avatar mariwon ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  mariwon fe9c53e484 https://coub.com/stories/4914283-skullmaster-s-arena-version-completa-2022
 161. Avatar karonab ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  karonab fe9c53e484 https://wakelet.com/wake/WqWF6laG2aFE7ZmmDPiD9
 162. Avatar braulea ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  braulea fe9c53e484 https://wakelet.com/wake/ppZnqLba0uGuCPWE6G4i2
 163. Avatar ulrizeni ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  ulrizeni fe9c53e484 https://trello.com/c/MTjappU9/62-bomjman-gratuita
 164. Avatar safcha ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  safcha fe9c53e484 https://wakelet.com/wake/AdH7QB_5Db4LyhmxeMOUQ
 165. Avatar peadaw ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  peadaw fe9c53e484 https://wakelet.com/wake/z24yYXcPgTUK7fFIl_Zsr
 166. Avatar garhedv ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  garhedv fe9c53e484 https://wakelet.com/wake/Hw9Dat4RIT0AvTUtRVh9I
 167. Avatar tadquan ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  tadquan fe9c53e484 https://wakelet.com/wake/RmQwr6XHtjfQjyXa34oVL
 168. Avatar benjere ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  benjere baf94a4655 https://www.guilded.gg/blokefnigos-Squad/overview/news/GRm3p8g6
 169. Avatar isomiy ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  isomiy baf94a4655 https://coub.com/stories/4919011-descargar-blind-mind-version-pirateada
 170. Avatar colcove ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  colcove baf94a4655 https://coub.com/stories/4944023-crimsonland-version-pirateada-2022
 171. Avatar bridheaf ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  bridheaf baf94a4655 https://trello.com/c/GvBKE1MB/44-descargar-zoo-packs-versi%C3%B3n-pirateada-2021
 172. Avatar uryahila ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  uryahila baf94a4655 https://coub.com/stories/4950279-panzer-warfare-version-pirateada-2022
 173. Avatar schglyn ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  schglyn baf94a4655 https://coub.com/stories/4931704-descargar-space-n-lasers-gratuita-2021
 174. Avatar germple ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  germple baf94a4655 https://coub.com/stories/4929447-belote-juega-para-aprender-gratuita
 175. Avatar jalnik ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  jalnik baf94a4655 https://coub.com/stories/4939864-descargar-smart-thief-gratuita-2022
 176. Avatar nikiulri ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  nikiulri baf94a4655 https://coub.com/stories/4908658-descargar-mars-mission-gratuita
 177. Avatar innvyja ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  innvyja baf94a4655 https://coub.com/stories/4911329-super-tennis-blast-gratuita
 178. Avatar lotner ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  lotner baf94a4655 https://www.guilded.gg/exhoroheas-Parade/overview/news/9RVgXBkl
 179. Avatar chricre ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  chricre baf94a4655 https://www.guilded.gg/neuknaclodes-Vikings/overview/news/dl7rzWaR
 180. Avatar hawkbla ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  hawkbla baf94a4655 https://trello.com/c/DXf8LRMD/61-deadly-premonition-the-directors-cut-versi%C3%B3n-pirateada-2022
 181. Avatar gavulan ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  gavulan baf94a4655 https://coub.com/stories/4932595-descargar-propulsion-version-pirateada
 182. Avatar calalea ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  calalea baf94a4655 https://trello.com/c/v6IFZQJA/61-descargar-vr-maze-gratuita
 183. Avatar javaann ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  javaann baf94a4655 https://trello.com/c/4c7ePZLT/126-alekhines-gun-versi%C3%B3n-pirateada-2022
 184. Avatar dorilisa ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  dorilisa baf94a4655 https://www.guilded.gg/balroysapongs-Wolverines/overview/news/NyEa25my
 185. Avatar marynoel ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  marynoel baf94a4655 https://trello.com/c/4ZpmsVpC/39-trivia-vault-olympics-trivia-versi%C3%B3n-pirateada-2022
 186. Avatar adaliv ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  adaliv baf94a4655 https://coub.com/stories/4914794-the-case-of-the-golden-idol-version-completa
 187. Avatar valemmo ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  valemmo baf94a4655 https://coub.com/stories/4916421-descargar-ever-seen-a-cat-gratuita-2021
 188. Avatar elffilb ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  elffilb baf94a4655 https://coub.com/stories/4923446-descargar-labyrinthian-version-completa-2022
 189. Avatar wyndore ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  wyndore baf94a4655 https://coub.com/stories/4915816-descargar-aussie-sports-vr-2016-version-pirateada-2021
 190. Avatar dapnapy ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  dapnapy baf94a4655 https://trello.com/c/Cq2PPIYB/133-future-snooker-versi%C3%B3n-completa-gratuita-2021
 191. Avatar randfab ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  randfab baf94a4655 https://trello.com/c/9HXd6ad4/59-personality-dating-sim-versi%C3%B3n-completa
 192. Avatar uthmjaqu ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  uthmjaqu baf94a4655 https://trello.com/c/E9ZFlYvI/104-descargar-rolling-arcade-versi%C3%B3n-pirateada
 193. Avatar pasfras ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  pasfras baf94a4655 https://coub.com/stories/4931169-endless-void-gratuita
 194. Avatar altque ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  altque baf94a4655 https://coub.com/stories/4923495-descargar-bad-rats-show-version-pirateada
 195. Avatar phylgene ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  phylgene baf94a4655 https://coub.com/stories/4922264-jungle-adventure-version-pirateada
 196. Avatar helvene ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  helvene a60238a8ce https://coub.com/stories/4886471-pirates-vs-monkeys
 197. Avatar jansof ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  jansof a60238a8ce https://coub.com/stories/4886240-village-feud
 198. Avatar osirbroo ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  osirbroo a60238a8ce https://coub.com/stories/4883316-storybook-brawl-2022
 199. Avatar invedwa ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  invedwa a60238a8ce https://coub.com/stories/4888494-model-kit-simulator-vr
 200. Avatar sigche ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  sigche a60238a8ce https://www.guilded.gg/biejarthankdis-Heroes/overview/news/dlv9j3MR
 201. Avatar benign ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  benign a60238a8ce https://coub.com/stories/4883237-light-dark-or-hrak-2019
 202. Avatar taljak ha dit:
  El comentari està sent moderat. Això és una previsualització, el comentari serà visible quan sigui aprovat.
  taljak 858dd91f15 https://marketplace.visualstudio.com/items?itemName=pellanoho.Introduction-To-Theory-Of-Statistics-Mood-Graybill-UPD

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.